Close
Nagyon kitalálták ezt a budapesti stúdiólakást

Nagyon kitalálták ezt a budapesti stúdiólakást

Kicsi, kompakt, kiválóan felszerelt, és elég sok mindent tud.

Csupán egy harminc négyzetméteres belvárosi stúdiólakásról van szó, de ha valaki a minőséget és az időtállóságot keresi egy otthonban, ebben az ötödik emeleti kuckóban egészen biztosan megtalálja.

Mind a kvalitást, mind a megjelenést tekintve A kategóriás: a konyhabútorok, a gépek, a csaptelepek, a lámpák, és a nyílászárók is a legmagasabb szintet képviselik.

A bontási munkálatokat követően csupán a határoló falak maradtak a helyükön. A kívánt tereket a praktikum és a funkcionalitás alakította:

a térbe helyezett konyha-fürdőblokk formálja az előteret, a nappalit-étkezőt és a hálófülkét.

A tetőmagasság általában érdekes és izgalmas tulajdonság egy lakás esetében, ami a kiváló lokáció mellett a pazar panorámát kínáló lakhely másik vonzereje. Akad még: a letisztultságot és a minimalizmust kedvelők bizonyára jól érzik magukat a szándékosan foghíjasan berendezett szoba hófehér falai között, bár az igazsághoz hozzátartozik, a fotózás óta nem teljesen ezt a képet kapjuk, ha belépünk lakásba – képzeljünk el például több színes könyvet a polcokon.

Ahogy Batizi-Pócsi Gergő és Batizi-Pócsi Péter, az enteriőrért felelős Batlab alapítói elárulták, a függöny számít a lakás talán legizgalmasabb részének. Nem úgy működik, mint egy ajtó, hanem a mozgatásával jelzésértékű térelhatárolás jelölhető ki, illetve bizonyos dolgokat (mosogató, hálófülke) el lehet vele takarni.

A bútorokat kivételesen szép asztalosmunka jellemzi, látszik a rájuk fordított figyelem és energia, a textil lágysága és a bútorokban megjelenő dió pedig ellensúlyozza a fehér terek és a betonpadló puritán megjelenését.

Nincsenek ugyan speciális trükkök és technikák arra, hogyan lehet a kis teret tágítani, de egy ehhez hasonló méretű lakásnál rengeteget számít és sokat ad a főkét konyhaként funkcionáló beépített bútor a mosogatógéppel, sütővel, hűtővel.

A mobiliákon némi Bauhaus-hatást is megfigyelhetünk, a széket látva bizonyára Breuer Marcell is elégedetten csettintene. A dohányzóasztalból egy étkezőasztal lett, ami nem más, mint a Studio Nomad híres háromlábú asztala, a kábelekkel rögzített, színes papírbeton lámpák pedig a Koralevics Ritához köthető Paper Uptól érkeztek.

Közel öt éve működik a Batlab építészeti iroda, amelynek kezdeti projektjeit hasonló jellegű lakások jelentették, manapság inkább családi és társasházakkal foglalkoznak. A stúdió alkotói folyamataiban alapvető szempont a dizájn és funkcionalitás megfelelő egysége, a letisztult formai eszközök használata, valamint a valós építészeti problémák új és friss megközelítése.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Juhász Norbert, Batlab, kivitelező: BB Industry Kft.)

FOLYTASD EZZEL
Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő
Egy gombnyomással letöltheted és megépítheted ezt a vagány fabiciklit
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom