Close
Nagytestű kutyákkal indít kísérleti programot a spanyol vasút

Nagytestű kutyákkal indít kísérleti programot a spanyol vasút

Nyitottabb lesz a négylábúak felé ország nemzeti vasúttársasága, a Renfe.

Egészen idáig csak maximum tízkilós kutyákat lehetett utaztatni a vonatokon, szeptember 15-tól azonban 35 euróért elkezdtek jegyeket árulni a nagyobb, de negyven kiló alatti állatoknak is.

A kísérleti program három hónapon keresztül zajlik a Madrid-Barcelona vonalon a Purina eledelgyártó cég közreműködésével, ami hasznos tippeket tartalmazó kézikönyvet készített arról, hogy hogyan lehet problémamentes az utazás az állatokkal. Azt tanácsolják például, hogy

vigyük magunkkal a kutya kedvenc takaróját és hangtalan játékát,

valamint, hogy három órával az indulás előtt már ne kapjon enni, hogy ne szédüljön, illetve, hogy vigyük el előtte sétálni nemcsak praktikus okokból, de megnyugtatásképp is.

Utasonként csak egy nagy kutya utazhat a vonaton, vonatonként pedig maximum kettő, akik egy vagonban, speciális ülésszetten kapnak helyet.

Ezenkívül szájkosarat és nem nyúló pórázt kell viselniük. A súlyhatár azt jelenti, hogy a német dogoknak és bernáthegyiknek valószínűleg továbbra is le kell mondaniuk a kötött pályás zakatolásról.

A nyáron az olasz vonatok is kedves gesztussal csábították utazásra a gazdikat,  aki viszont mégis az autózásnál maradna, jó, ha ezt tudja a kutyákról.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images, Unsplash)

kutya | vasút | nagytestű | vonat | utazás

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram