Close
Ennek az öt nagyvárosnak szívesen felfedeznénk a strandjait idén nyáron

Ennek az öt nagyvárosnak szívesen felfedeznénk a strandjait idén nyáron

Aki szervezett már több fős nyaralást, pontosan tudja, mennyire nehéz összeegyeztetni az igényeket. Míg valaki a városi nyüzsgést keresi, addig másoknak a lassan mélyülő tengerpart a legfontosabb, egyesek hangulatos óvárosban sétálgatnának, megint mások pedig az olyan helyeket szeretik, ahol jókat lehet búvárkodni vagy vízi sportolni. A különböző igényeket bizony nem egyszerű kielégíteni, de azért akad néhány város a nagyvilágban, ami képes lehet erre. Az alábbi listán olyan helyek szerepelnek, ahol a nyüzsgő város és a tengerpart biztosan kipipálható.

1. Barcelona, Spanyolország

A katalán főváros jól felszerelt strandjai öt kilométer hosszan terülnek el, így a városnézés mellett fürdésre, napozásra és különböző vízi sportok kipróbálására is lehetőségünk nyílik. A leghíresebb strand a központhoz legközelebb eső Barceloneta, ahol mindig pezseg az élet. Csobbanás után érdemes sétálgatni is egyet a Barceloneta-negyedben, ahol kiváló éttermek és bárok találhatóak. A strandtól mindössze tíz perc sétányira található a Port Olímpic jachtkikötő is, ahol egy hideg sörrel a kézben csodálhatjuk meg az érkező luxushajókat.

2. Sydney, Ausztrália

Akár két hetet, akár két hónapot tölt valaki Sydneyben, a város csábító partjai soha nem válnak unalmassá. Legismertebb és legnépszerűbb strandja a belvárostól hét kilométerre található Bondi, ahol folyamatosan nyüzsög az élet, mindig tele van helyi fiatalokkal és turistákkal, kiváló hely az ismerkedéshez, bulizáshoz és szörfözéshez is. Ezenkívül innen indul Sydney leggyönyörűbb parti útvonala, a Bondi–Coogee gyalogút, amely öt káprázatos strandon halad keresztül. Aki nem bírja a tömeget, és valami eldugottabb partszakaszra vágyik, annak pedig ajánlott a Wattamolla vagy a Palm beach.

3. Lisszabon, Portugália

Portugália fővárosába is érdemes lehet ellátogatni nyáron, hiszen a városnézésen kívül arrafelé is találhatunk gyönyörű strandokat. Carcavelos több kilométer hosszú partszakasza például az egyik legnépszerűbb Lisszabon közelében található strand, amit az igazi beach hangulat mellett finom homok és sekély víz jellemez. A Costa da Caparica sincs messzire a várostól, és bőven megéri ellátogatni, hiszen a hely a szörfösök paradicsoma, és a naplemente is káprázatos látványt nyújt onnan.

4. Tel-Aviv, Izrael

Mivel Tel-Aviv a Földközi-tenger partján fekszik, a városnézést itt is össze tudjuk kötni némi napozással és fürdőzéssel. A települést a világ tíz legjobb tengerparti városa között szokták emlegetni, nem véletlenül érkezik két-három millió turista évente. A pörgő éjszakai élet és a napsütötte tengerpartok nyerő kombinációnak számítanak. Az egyik legismertebb strandja a Jerusalem beach, melyet főleg fiatalok és külföldiek látogatnak. Ha egy nyugisabb partszakaszra vágyunk, akkor pedig ott a Banana beach, ahol igen gyakran játsszák a híres izraeli strandtenisz-szerű játékot, a matkotot.

5. Los Angeles, USA

Los Angeles peremén is válogathatunk a mesésebbnél mesésebb partok közül; Santa Monica, Venice és Malibu kétségtelenül minden igényt képesek kielégíteni. Az emberek mosolygósak, pozitívak és barátságosak, ami nem is csoda, hiszen szinte mindig süt a nap, szörfözéshez kiválóak a hullámok, és egymást követik a látványosabbnál látványosabb strandok.

Persze azt is megértjük, ha valaki nem szeretne az Egyesült Államokig utazni néhány varázslatos tengerpartért, és a nagy világvárosok helyett a kisebb településeket részesíti előnyben.

Korábban már számukra is összeállítottunk egy listát:

(Képek: Getty Images)

barcelona | strand | los angeles | tel-aviv | sydney

FOLYTASD EZZEL

Lemaradtál a sarki fényről? Nagylelkű ajándékkal kárpótol a hajótársaság

Kemény árat fizetett a kaliforniai turista, aki eltévedt Firenzében

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram