Close
Afrikában elsőként ad vízumot ez az ország a digitális nomádoknak

Afrikában elsőként ad vízumot ez az ország a digitális nomádoknak

Namíbia különleges vízumot hozott létre a távmunkások számára, így könnyen a digitális nomádok paradicsomává válhat.

Egyre több ország verseng a home office-ban dolgozókért, akik számára különböző vízumokat és kedvező adójogi szabályokat dolgoznak ki. A távmunkások ma már tényleg szinte bárhonnan dolgozhatnak mindaddig, amíg stabil internet áll a rendelkezésükre. Ezen országok közé csatlakozott legutóbb Namíbia is,

első afrikai országként dolgozott ki kifejezetten digitális nomádoknak egy hat hónapos vízumot.

Bár elsőre nem Namíbia jutna eszünkbe, ha a világ egyik különleges pontjáról akarnánk dolgozni, az ország mégis fantasztikus látnivalókat kínál. Ráadásul a közép-afrikai időzónában található, ami az európai munkavállalók számára kifejezetten előnyös.

Ahhoz, hogy digitális nomád vízumot kaphasson a távmunkás, havi kétezer dollárnyi, azaz nagyjából 846 ezer forintnyi minimumjövedelmet szükséges igazolnia, ami emelkedik akkor, ha gyermeket is visz magával. Ezen kívül szükség lesz még egészségbiztosításra és a szokásos úti okmányokra is. Maga a vízum egyébként 62 dollárba, azaz 26 ezer forintba kerül.

(Forrás: Timeout, fotó: Getty)

home office | afrika | távmunka | digitális nomád | namíbia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram