Close
A színpad, ahol békét kötnek az oroszok és az ukránok

A színpad, ahol békét kötnek az oroszok és az ukránok

Igazán szép kezdeményezésnek adott otthont Nápoly.

Többek között orosz és ukrán balerinák is együtt táncoltak hétfő este a nápolyi San Carlo színház színpadán a Kiállás Ukrajna mellett – Balett a békéért című telt házas jótékonysági előadáson, melynek bevételét a Vöröskeresztnek ajánlják fel.

Az előadáson huszonhat, különböző országokból érkezett táncos lépett fel, köztük öt orosz és kilenc ukrán művész. Ott volt a színpadon Olga Szmirnova prímabalerina, aki a múlt hónapban lépett ki a Bolsoj Balettből és most a Holland Nemzeti Balettben táncol, és Anasztaszija Gurszkaja, a kijevi opera balerinája, aki elmenekült az ukrajnai harcok elől.

Olga Szmirnova és és Victor Caixeta brazil táncos a nápolyi előadáson

Szerintem ebben a helyzetben, ebben az időben fontos, hogy együtt legyünk a színpadon,

megtegyünk apró dolgokat, a legkisebb dolgokat, amiket megtehetünk Ukrajnáért” mondta Szmirnova az utolsó próba előtt.

Gurszkaja nagyon izgatott volt, mint mondta, felfordult az élete, és soha nem volt Olaszországban ebben a városban, emellett soha nem táncolt még együtt olyan sztárokkal, mint ma. “Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és támogathatom a hazámat a mai tánccal” – tette hozzá.

A színház művészeti vezetője, Alessio Carbone üdvözölte Szmirnova részvételét az eseményen. Mint mondta, “Olga nagyon erős kép, ő volt az első táncosnő, aki nyilvánosan szembehelyezkedett a hatalommal, így az, hogy ma este velünk van, bátorságra inspirál.”

Nem régen történt hasonló békés gesztus a nápolyi színházban, amikor a február 26-i Aida-előadás végén megölelte egymást Ludmilla Monasztyirszka ukrán szoprán és Jekatyerina Gubanova orosz mezzoszoprán.

Ha ukrán művészekre vagy kíváncsi, érdemes megnézned ezt a digitális múzeumot, és egy divattervezőt, valamint egy építészt is ajánlunk a figyelmedbe.

(Forrás: Euronews, képek: Wikimédia Commons, Getty Images)

béke | Anastasia Gurskaya | balett | nápoly | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram