Vannak olyan citrusfélék, amikről rendkívül könnyen leszedhető a héj. Ilyen például a klementin és a mandarinok többsége. A naranccsal azonban sokaknak meggyűlik a baja egészen addig, amíg egy hihetetlen egyszerű trükköt el nem sajátítanak.
Szélesebesen terjed a TikTokon és az Instagramon a narancshámozó trükk, ami forradalmasíthatja mindazt, amit a gyümölcs pucolásának macerájáról gondoltunk. Ráadásul ennek a módszernek számos előnye is van.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A módszer lényege tulajdonképpen annyi, hogy először keresztben kettévágjuk a narancsot, majd a belsejét egész egyszerűen kifordítjuk. A gyümölcsgerezdek így szinte maguktól levállnak a héjról, hogy aztán máris fogyaszthatóvá váljanak.
És hogy milyen előnyei vannak, ha így pucoljuk a narancsot?
1. Sokkal gyorsabban hozzáférünk a gyümölcs belsejéhez, gyakorlatilag pillanatok alatt fogyaszthatjuk is a cikkekre szedett narancsot.
2. Nem fröcsköl össze mindent a gyümölcs leve, nem lesz a kezünk narancsillatú az illóolajoktól és nem színeződik el a körmünk a héjában található természetes festékanyagoktól.
3. Sokkal egyszerűbben fogyaszthatjuk, ráadásul a cikkek megtartják formájukat is, így dekoratívan tudnak mutatni salátákban vagy desszertekben is.
(Fotó: Getty)
konyhai praktika | pucolás | tiktok | trükk | hámozásIlyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!