Close
Narancsok, banánok és kókuszok közt bújik meg ez a csodás kis ékkő

Narancsok, banánok és kókuszok közt bújik meg ez a csodás kis ékkő

Apró kabin, ahol belélegezheted a természetet. És le is zuhanyozhatsz benne!

Tetrapakborítással készült el ez az előregyártott faház Puerto Quitóban, Ecuadorban. A negyven négyzetméteres kis nyaralót Diana Salvador és Javier Mera építészek tervezték és építették is meg saját maguknak egy folyó mellett, banán-, narancs- és kókuszültetvények között. A faszerkezet direkt egyszerű, hogy a lehető legkevésbé sértsék a környezetet, valamint a lehető leginkább egybeolvadjanak a természettel.

“A cél az volt, hogy a természet esszenciáját érezhessük, amikor itt töltünk pár napot. Igen, kicsit romantikusnak hangzik, de szerintünk nagyon szomorú, hogy már csak kevesen értékelik a természetben töltött idő nagyszerűségét”

– mesélik az építészek.

A kabin kétemeletes, és egyszerűsége ellenére nagyon stílusos: vagány lépcső köti össze az emeleteket, a lebegő zuhanyzóban pedig gyakorlatilag úgy érezheted magad, mintha tényleg a természet kellős közepén vennél egy esőfürdőt.

“Az életünk egyszerű, és ehhez illő nyaralót szerettünk volna építeni. Azért vannak csak a legszükségesebbek a házban, hogy tényleg békében lehessünk.”

Idilli hely, szívesen elfeledkeznénk itt egy időre a hétköznapok darálásáról.

Ez is érdekelhet:

tetrapak | kókusz | dizájn | farm | ecuador

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram