Close
NATO-gyakorlat bénítja a polgári közlekedést, ha ekkor utazol, a te járatodat is érintheti

NATO-gyakorlat bénítja a polgári közlekedést, ha ekkor utazol, a te járatodat is érintheti

A NATO június 12. és 24. között kiterjedt légierő-gyakorlatot tart a német légtérben, ez pedig várhatóan egész Európában hatással lesz a légi közlekedésre.

A gyakorlaton több mint kétszáz katonai repülőgép vesz részt, és a német légteret nagy területen ideiglenesen lezárják a nem katonai gépek előtt. Így azoknak, akik június 12. és 24. között terveznek repülni, késésekre vagy akár járattörlésekre is számítaniuk kell, mivel az európai égbolt a szokásosnál is forgalmasabb lesz.

Ráadásul az sem biztos, hogy számot tarthat kártérítésre az, aki fennakadásokba fut. Az utasok ugyanis ezt csak akkor igényelhetik a légitársaságoktól, ha az indulás előtt kevesebb mint tizennégy nappal értesítik őket a járattörlésről vagy késésről.

A légitársaságoknak ráadásul nem kell fizetniük, ha olyan rendkívüli körülmények okozzák a járattörlést vagy késést, amelyek ésszerű intézkedésekkel elkerülhetők lettek volna.

A szakértők szerint pedig ez a NATO-gyakorlat is ilyen rendkívüli körülménynek minősülhet. Éjszaka és hétvégén azonban nem lesznek gyakorlatok, így aki ekkor repül, azt nem fenyegetik a fennakadások.

Eközben az Egyesült Államokat egészen más okból fenyegetik a légi fennakadások.

(Forrás: DW, képek: Getty Images)

hadgyakorlat | légtér | Németország | nato | légtérzár

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram