Close
Nem jöhetnek külföldiek szeptembertől Magyarországra

Nem jöhetnek külföldiek szeptembertől Magyarországra

A külhonból hazatérő magyarokra karantén vár, ha nem tudnak felmutatni két negatív tesztet.

A járvány második hulláma elérte Európát, ezért a magyar kormány (is) szigorít a határátlépési szabályokon – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ennek értelmében szeptember 1-től külföldi állampolgárok csak különösen indokolt esetekben (elsősorban munkavégzés), léphetnek be Magyarország területére.

A külföldről hazatérő magyaroknak tizennégy napra kötelező karanténba vonulniuk – kivéve, ha két nap különbséggel két negatív koronavírus-tesztet tudnak felmutatni. A PCR-teszt költségét mindenkinek magának kell állnia, leszámítva azokat, akiken kontaktkutatás miatt végeznek el tesztet.

A részletes szabályzatról az operatív törzs dönt szombat reggel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

szabály | teszt | külföldiek | koronavírus | beutazás

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram