Close
Nem mindennap szerezhetsz be ilyen egyedi értékű plakátokat

Nem mindennap szerezhetsz be ilyen egyedi értékű plakátokat

A járványügyi intézkedések szigorítása miatt online licitálhatnak az érdeklődők a negyedik Falra fel! Plakátaukció filmes, zenei, kiállítási, propaganda- és reklám plakátjaira november 20-án.

A Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium árverésre november 19-ig lehet regisztrálni az Axioart-oldalán – közölték a szervezők.

A múlt század magyar grafikusművészetét reprezentáló, százötvennél is több tételből álló anyagban megtalálható egyebek mellett Bíró Mihály festőművész három nagy méretű grafikája. Negyvenkét plakát pedig felöleli Bud Spencer és Terence Hill közösen forgatott teljes életművét a Szuperhekusok-tól a Különben dühbe jövünk-ig, de olyan filmek plakátjai is vannak a gyűjteményben, mint a Nevem senki vagy a Piedone Egyiptomban. Mára már a történelem részét képezik a rendszerváltás korát idéző falragaszok, amelyek ugyancsak megtalálhatók az árverési anyagban.

A szocialista termékek promócióját erősítő grafikák között olyan régi nagy márkák plakátjaira lehet licitálni, mint a Fabulon, a Sztár üdítő, a Triál, az Ofotért, a Fékon vagy a tejivást népszerűsítő Egy pohár tej. Mindezek mellett a rendszer kultfilmjeinek néhány plakátját is elárverezik, egyebek mellett az Egészséges erotika, az Eszkimó asszony fázik, a Szindbád vagy éppen az Idő van című alkotásokét.

A külföldi filmek között például a Star Wars, az Indiana Jones, a Jó, a rossz és a csúf, a Ben Hur, a Profi, a Szakasz, a Borsalino, a Dühöngő bika, a Nagy balhé című alkotások plakátjaira licitálhatnak az érdeklődők.

A szervezők a közleményben kiemelik, hogy Magyarországon – a nyugati trendekkel ellentétben – ma még viszonylag ritkán látható magánlakások falán egy-egy eredeti plakát, pedig a tömeggyártásban nyomtatott, falragasznak szánt, mára már alig néhány példányban fellelhető plakátok egyedi értéket képviselnek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

online | zenei | aukció | mozis | plakát

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom