Close
Nem tudtuk, hogy egy ház lehet dögös, de ez az ausztrál villa meggyőzött róla

Nem tudtuk, hogy egy ház lehet dögös, de ez az ausztrál villa meggyőzött róla

Olyan ez az otthon, mint mikor valaki tökéletesen eltalálja ruhában a sikk, az elegáns, a vagány és a sejtelmes ötvözetét.

Az YSG dizájnstúdió újította meg ezt a lehengerlően tágas, 825 négyzetméteres luxusvillát Sydney-ben, a keleti partnál lévő Dover Heights-nál. Az építészek elmondása szerint a renoválás előtt olyan volt a ház

mint egy nyúlüreg,

szinte semmi fény nem jutott a szűken sokfelé osztott szobákba. Ebből azonban ma már semmi nem érződik: a terek gyönyörűen átfolynak egymásba és olyan dizájnmegoldások armadáját csodálhatjuk meg a házban, aminek már csak a negyedétől is bármilyen otthon ötcsillagos lenne.

Miután számtalan falat kibontottak, a tervezők a színekkel kezdtek játszani: a fehér mellett elsősorban a padlizsánlila finomabb árnyalatait és karamellszínt használtak a falaknál. A vakolat nyers textúrája pedig remek kontraszt a villa többi, nagyon is polírozott felületeivel (például a márvány konyhapulttal) és az ülőgarnitúrák invitáló puhaságával.

Az enteriőrökben pazarul játszanak a kontrasztokkal, amitől tényleg nagyon dögös az egész villa:

olyan eklektika ez, ahol semmi sem illik egymáshoz, és éppen ettől illik minden egymáshoz.

Gyönyörű lett, ezentúl reméljük, gyakran használhatjuk a dögös szót más otthonokra is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Prue Ruscoe

FOLYTASD EZZEL
Így néz ki a Google új campusa, amelyet a BIG és a Heatherwick Studio tervezett
Ilyen belülről a világ egyik legnépszerűbb komikájának New York-i lakása
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom