Close
Nem tudtuk, hogy egy ház lehet dögös, de ez az ausztrál villa meggyőzött róla

Nem tudtuk, hogy egy ház lehet dögös, de ez az ausztrál villa meggyőzött róla

Olyan ez az otthon, mint mikor valaki tökéletesen eltalálja ruhában a sikk, az elegáns, a vagány és a sejtelmes ötvözetét.

Az YSG dizájnstúdió újította meg ezt a lehengerlően tágas, 825 négyzetméteres luxusvillát Sydney-ben, a keleti partnál lévő Dover Heights-nál. Az építészek elmondása szerint a renoválás előtt olyan volt a ház

mint egy nyúlüreg,

szinte semmi fény nem jutott a szűken sokfelé osztott szobákba. Ebből azonban ma már semmi nem érződik: a terek gyönyörűen átfolynak egymásba és olyan dizájnmegoldások armadáját csodálhatjuk meg a házban, aminek már csak a negyedétől is bármilyen otthon ötcsillagos lenne.

Miután számtalan falat kibontottak, a tervezők a színekkel kezdtek játszani: a fehér mellett elsősorban a padlizsánlila finomabb árnyalatait és karamellszínt használtak a falaknál. A vakolat nyers textúrája pedig remek kontraszt a villa többi, nagyon is polírozott felületeivel (például a márvány konyhapulttal) és az ülőgarnitúrák invitáló puhaságával.

Az enteriőrökben pazarul játszanak a kontrasztokkal, amitől tényleg nagyon dögös az egész villa:

olyan eklektika ez, ahol semmi sem illik egymáshoz, és éppen ettől illik minden egymáshoz.

Gyönyörű lett, ezentúl reméljük, gyakran használhatjuk a dögös szót más otthonokra is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Prue Ruscoe

villa | padlizsán | dögös | ausztrália | építészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram