Close
A Nemdebár “karácsonyi műbalhéval” segíti a náluk italozó művészeket

A Nemdebár “karácsonyi műbalhéval” segíti a náluk italozó művészeket

A Széll Kálmán tér kultikus bárjától most a művészvendégkör alkotásaira licitálhatsz. Nemdeművészet!

Rendhagyó karácsonyi művészeti aukcióval igyekszik segíteni a Nemdebár a járványhelyzeti korlátozások miatt bajba került előadóművészeknek. A karácsonyi ajándékvásárlási lehetőséggel összekötött helyszíni és online tárlat a művészek és a bár számára is könnyebbé teheti a korlátozások időszakának átvészelését.

Támogatói kép, Nemdebár No.6 archival pigment print, 20x30cm, 2012/2013, print: 2020, indulóár: 40 000 forint

„A Nemdebár eddig is másképp gondolkozott, cselekedett és működött, és ez a járványhelyzetben is így van. Mi voltunk az első felkapott szórakozóhely, amely felelős magatartást tanúsítva azonnal bezárt, és tesztelési lehetőséget biztosított a kollégáknak, amint arról értesültünk, hogy munkatársaink között is megjelenhetett a koronavírus.

Most megint saját úton járunk.

A vendégeink jelentős része a művészet világában éli mindennapjait, így a mostani korlátozások nemcsak minket mint bárt sújtanak, hanem őket is. Ebből a helyzetből próbálunk közösen, a saját hajunkat fogva kikecmeregni”– meséli a Nemdebár munkatársa.

Az alkotások a Nemdebárban is megtekinthetőek

Az említett művészek – a teljesség igénye nélkül: Kis Varsó, Mátrai Erik, Sugár János, Bolla Szilvia, Kiss Adrián, Murányi Mózes, Petrányi Luca, Kis Judit, Prieger Zsolt – felajánlottak műtárgyakat eladásra, amelynek a Nemdebár alkalmi galériává válva időszakosan teret biztosítanak. A műveket online aukció keretében értékesítik, de az alkotások a járványügyi betartása mellett személyesen is megtekinthetőek a Nemdebárban.

Depozit Zinek, “I’m glad if i make a zine” kiadványcsomag, indulóár: 12 000 forint

A művekre december 17-ig lehet licitálni, a részletekért kövesd a Nemdebár Facebook-oldalát. Ez egy kreatív modell a túléléshez, ami az együttműködésen és a szolidaritáson alapul: az értékesítésből befolyó összeg a művészeket illeti, akik a bevétel egy részével támogatják a Nemdebár működését.

Tóth Márton Emil: Lidércek nr.8. fotó & hímzés, 22x31x5 cm, 2019, indulóár: 170 000 forint

Az adventi időszakban a szervezők szeretettel várják az előadóművészek által felajánlott műtárgyak iránt érdeklődőket, akik a karácsonyi ajándékok között el tudnának képzelni egy-egy képzőművészeti alkotást. A Karácsonyi műbalhé nevű aukcióba itt tudsz bekapcsolódni, jó licitet!

(Nyitókép: Dés Márton: Portogq 171113, akril, ceruza, vászon, 24×30 cm, 2014, indulóár: 60 000 forint)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom