Close
Ezek a szállástípusok nem veszítettek népszerűségükből az Airbnb vezetője szerint

Ezek a szállástípusok nem veszítettek népszerűségükből az Airbnb vezetője szerint

Brian Chesky, az Airbnb vezetője még májusban nyilatkozta, hogy az idei Airbnb-foglalások becslések szerint éppen a felét érik majd el a 2019-es foglalásoknak. Nagy visszaesés ez egy ennyire népszerű szolgáltatás és iparág életében. Egy közelmúltban rögzített podcastadás alkalmával azonban már egy bizakodó, pozitív Chesky beszélgetett az újságírókkal. Bízik benne, hogy bár némileg átalakul a járvány előtti Airbnb-piac, van benne potenciál, és bizonyos szállástípusok most élik majd virágkorukat.

A mostani foglalások kétharmad része városon kívüli, természetközeli úti célokat jelent. Ha mégis város, akkor a peremkerületek is előtérbe kerülhetnek majd. A nagy turistamágnesek, kedvenc állomások a háttérbe szorulnak, az emberek viszont nagyon szeretnének utazni, és sokan már próbálnak vissza-visszaállni a járvány előtti időkben megszokott életükhöz. Ebbe beletartozik az utazás is, de a nagyok helyett most a kisebb városok, települések kerülhetnek reflektorfénybe. Ugyanis sokkal könnyebben betartható a social distancing, és nincsen zsúfoltság.

“Az emberek ma privátabb, intimebb, kisebb helyeket részesítenek előnyben a nagy szállodákkal szemben. Talán most először gondolják többen úgy, hogy kevésbé rizikós a magánszállás, mint a nagy hotelek”

– tette hozzá Chesky. Szerinte az isten háta mögötti telepített lakóautók, lombházak, erdei faházak ideje jött el, hiszen mindenki szeretne kicsit kikapcsolódni, de biztonságosan, nem tömegekkel együtt.

Az Airbnb júniusban új takarítási és higiéniai protokollt vezetett be, melyben például megtalálható a szabály, hogy a szállásadónak tetőtől talpig védőruhában kell fertőtleníteni a szálláshelyet, hogy egy milliméternyi táptalaja se maradjon a COVID–19-nek.

A cég vezetője bizakodó, és úgy gondolja, ha nem is a régi utazási szokások térnek majd vissza, de új és élhetőbb lesz a világ felfedezése.

A tömött emeletes buszos városnézéseket, tömeges programokat felváltják a személyre szólóbb, intimebb utazások.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom