Close
Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Egy croissant-t a Place de l’Estrapade-on, Emily nyomdokain, vagy néhány fotó A nagy pénzrablás aprópóján a madridi Callaón?

Egy jó történet olyan helyekre repíthet bennünket, ahol sosem jártunk, távoli kultúrákba engedhet bepillantást, és felkeltheti a kíváncsiságunkat a minket körülvevő világ iránt. Úgy tűnik, nincs ez másként a netflixes sorozatok esetében sem, amiket többnyire más országok szülöttei néznek, mint ahol azok készültek.

Az emberek nem ritkán választják úti célnak azt a helyet, amit éppen a képernyőn láttak, és gyakran szeretnének megtudni többet is az adott ország műemlékeiről, történelméről és gasztronómiájáról.

A Sandemans New Europe Tours utazásszervező úgy döntött, hogy kielégíti a filmrajongók ilyen irányú kíváncsiságát, és Netflix-sorozatokhoz kapcsolódó helyszínekre kalauzolja a turistákat Londonban, Párizsban és Madridban. Az akció egy hétig tart július 11. és 17. között, és a részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott.

A fények városában a Lupin és az Emily Párizsban ikonikus helyszíneit járhatjuk be két órás séta keretében,

érintve többek között a Luxembourg-kertet, a Panthéont, a Notre-Dame-ot és a Pont Neuf-öt át, miközben egy kis francia filmtörténetet is tanulhatunk.

Madridban szintén nagy hangsúly esik a film- és tévéipar történetének fontos állomásaira. A látogatók bejárják például a Gran Vía-t, a Callaó teret és a Chueca kerületet, miközben megismerkednek a dübörgő ’20-as évek és az elbűvölő ’50-es évek kultúrjáváal, a ’80-as évek Movida Madrileña ellenkulturális mozgalmával, és bepillantanak kedvenc Netflix-sorozataik, köztük a Lányok a vonalban, A nagy pénzrablás, az Elit és a Valeria kulisszái mögé.

Londonban A korona, a Bridgerton család, az Enola Holmes és az Egy botrány anatómiája helyszínein keresztül, a St. James’s és a West End érintésével fedezhetjük fel, mi teszi Londont oly sok ikonikus film és tévéműsor hátterévé. A túrákra a netflix.neweuropetours.eu oldalon lehet jelentkezni.

Ha filmrajongó vagy, ezek a városok tárt karokkal várnak, itt pedig tíz Csillagok háborúja forgatási helyszínt mutatunk, ami azonnali utazásra csábít.

(Forrás: New Europe Tours, képek: Unsplash)

sorozatok | párizs | film | netflix | london

FOLYTASD EZZEL

Rossz hír a Ryanairrel utazóknak: nyolc budapesti járatát szünteti meg a légitársaság

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom