Close
Titkos fine dining étterem nyílt egy művészeti galériában

Titkos fine dining étterem nyílt egy művészeti galériában

A Greenwich Village művészeti galéria festménye mögé bújt el a Frevo, hogy a béke szigete legyen New York nyüzsgő világában.

New York tudja, hogyan kell jól titkot tartani, hiszen a metropolisz tele van rejtett bárokkal, eldugott kis kertekkel, építészeti, művészeti és gasztronómiai meglepetésekkel.

De néha azok a legjobb titkok, amelyek megosztuk másokkal, hogy annak csodás jutalmát együtt élvezhessük. Ilyen a Frevo is – egy modern, fine dining étterem Greenwich Village szívében.

Mielőtt azonban már vennénk is a repülőjegyet, fontos, hogy tudjuk, hol keressük ezt a különleges éttermet. A West 8th Street-i címre érkezve ugyanis egy kis művészeti galériát találhatunk, nem pedig egy éttermet. Ha belépünk a kiállítótérbe, nincs más dolgunk, minthogy megtaláljuk Toma-L francia művész festményét,

amely mögött egy titkos ajtó található, melyen áthaladva már részesei is lehetünk egy igazán különleges gasztronómiai utazásnak.

A tulajdonosok nem mindennapi koncepcióját az adta, hogy a tér túlságosan nagy volt ahhoz, amekkorára az étterem üzemeltetéséhez szükségük volt. Ezért úgy döntöttek, hogy a terület harminc százalékát művészeti galériaként alakítják ki, és egy műalkotást használnak fel az étterem kapujaként. Az ötlet telitalálatnak bizonyult, és igazi turisztikai látványossággá vált.

Az étterem kínálatában fantasztikus ételek és italok találhatók, közülük is kiemelkedik az articsókával töltött arancini, ami egy leheletnyi szarvasgombát és parmezánt is kapott. De valóban figyelemreméltó a grillezett spárgájuk is, amihez pisztáciakrémet és kókuszhabot társítottak, vagy a garnélarákos cevich, amit egy gombóc avokádófagylalt koronáz meg. A hatfogásos kóstolómenühöz kiváló borok is járnak. A menü évszakonként változik, a séfek pedig arra törekednek, hogy olyan alapanyagokat használjanak fel, amelyek lehetőség szerint a helyi termelőktől és gazdáktól származnak. A fogásokat egyedi készítésű tányérokon szolgálják fel.

Nem kell New Yorkig menni a látványos kiállításokért és gasztronómiai különlegességekért. Az Uffizi Diffusi projekt keretében az Uffizi galéria műalkotásai a hozzájuk kapcsolódó múzeumokba látogatnak el, hogy különleges, helyi kontextusba helyezzék azokat. Az első állomás Elba szigete, ahol Napóleonra emlékeznek.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Mark Grugurich)

fine dining | new york | étterem | fine dining étterem

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram