Close
Így néz ki Zágráb új Michelin-csillagos étterme

Így néz ki Zágráb új Michelin-csillagos étterme

Tradicionális horvát ételek a kor igényeinek megfelelően újragondolva – nagyjából így lehetne összefoglalni Zágráb első Michelin-csillagos éttermének filozófiáját.

Horvátországban immáron öt étterem rendelkezik a patinás kitüntetéssel, miután a lovrani Draga di Lovrana és a fővárosban működő Noel Michelin-csillagot kapott (a sibeniki Pelegrini, a rovinji Monte és a dubrovniki 360º pedig megvédte csillagát).

A labirintusszerű kis utcákban megbújó Noel konyháját Goran Kočiš vezeti, aki főleg helyi és organikus hozzávalókat használ fine dining-jellegű fogásaihoz. A séf főként szezonális alapanyagokra épít, és az évszakhoz igazítja ételeit.

Az indoklás szerint kreatív, izgalmas és folyamatosan kiváló minőségű és magas színvonalú munka folyik az étteremben, az ízei ezer közül felismerhetőek.

Hatvanöt dollárról induló négy- és hétfogásos menüket választva ismerkedhetünk meg a Noel ízvilágával, hozzájuk természetesen előételek és kiváló horvát, francia és olasz borok is rendelhetők.

Ami az enteriőrt illeti, az értékelés szerint kiemelhető a divatos és hangulatos étterem visszafogott megvilágítása, és a kifinomult nemzetközi ízlést követő, abszolút trendinek mondható bútorai.

Kristijan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója szerint az elismerés bizonyíték arra, hogy a horvát gasztronómia minden mértékben megfelel a szigorú nemzetközi kritériumoknak, és egyre jobb a gasztronómiai kínálat az országban.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Noel)

menü | michelin-csillag | szezonális | konyha | séf

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram