Close
A világ legjobb étterme öt napra meghódítja New Yorkot

A világ legjobb étterme öt napra meghódítja New Yorkot

A Noma egyedülálló lehetőséget kínál a New York-iaknak arra, hogy megtapasztalhassák, milyen is a fine dining akkor, ha egyenesen a világ legjobb étterme mutatja be.

Áprilisban a világhírű koppenhágai Noma bejelentette, hogy megnyitja a kapuit New Yorkban. A világ legjobb éttermének megválasztott vendéglátóhely azonban csak öt napig, május 16. és 20. között várja majd a vendégeket,

ráadásul az exkluzív gasztronómiai élményben esténként csupán ötven fő vehet részt.

Úgy tudni, az ultralimitált programot a Global Dining Access keretében rendezik meg kizárólag az American Express kártyatulajdonosok számára. Az esemény ideje alatt a tulajdonos, René Redzepi veszi át a Bridge Street 26. szám alatti hely irányítását. Az egykori fémgyár azonban olyan kialakítást kap erre a rövid időre, hogy megszólalásig hasonlítson a Noma koppenhágai otthonára.

Redzepi éttermének leghíresebb fogásait kínálja majd kostoló menüjében, így készít majd többek között vad halakat is.

A séf azonban ragaszkodott ahhoz, hogy kizárólag helyi alapanyagokkal dolgozzon.

Az ételkülönlegességekhez a borpárosításról Mads Kleppe, a Noma vezető sommelier-je gondoskodik majd.

Az értesülések szerint fejenként mintegy hétszáz dollárba, azaz nagyjából 239 ezer forintba kerül az eseményen való részvétel, a foglalásokat pedig a Resy-n keresztül lehet majd leadni április 27-én, 12 órától.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Noma)

michelin-csillag | étterem | michelin-csillagos étterem | koppenhága | noma étterem

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram