Close
Napi több százezer új beteg is lehet – Korlátozásokra készülnek Norvégiában

Napi több százezer új beteg is lehet – Korlátozásokra készülnek Norvégiában

Norvégia a héten további korlátozó intézkedéseket fog bevezetni a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében – mondta Jonas Gahr Stoere miniszterelnök hétfőn az NTB hírügynökségnek.

“A helyzet súlyos” – nyilatkozta a miniszterelnök, hozzátéve, a fertőzés terjedése túl gyors, így mindenképpen lépéseket kell tenniük.

A statisztikák szerint Norvégiában sorra dőlnek meg a negatív rekordok mind az új fertőzöttek, mind pedig a kórházi kezelésre szorulók számának tekintetében,

ezért pedig részben az omikron variáns is felel.

A norvégiai közegészségügyi intézet, vagyis az FHI hétfőn közzétett kockázatértékelésében gyors lépést javasolt a kormánynak.

Meglátásuk szerint a késlekedés súlyos következményekkel járhat, számításaik szerint hatékony intézkedések hiányában

az 5,4 millió lakosú országban január elejétől napi 90-300 ezer új koronavírus megbetegedés is lehet.

Egyelőre nem tudni, hogy az új korlátozások milyen hatással lesznek a beutazásra, az sem kizárt, hogy karácsonyra lockdownt vezetnek be az országban.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty Images)

utazás | korlátozás | járvány | koronavírus | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Gyalog, lóháton és kerékpárral is bejárhatjuk Erdély gyönyörű új túraútvonalát

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom