Close
Utasellátós csokirolóval repülhetünk a vonatozás aranykorába

Utasellátós csokirolóval repülhetünk a vonatozás aranykorába

Idén ötvenéves a MÁV klasszikus M41-es dízelmozdonya, a Csörgő, a jubileum alkalmából pedig néhány hétvégén különleges retróvonatok közlekednek azokon a vonalakon, amelyeken “fénykorában” a Csörgő járt.

Vasárnap Szegeden 10.51-kor szállhatunk fel a múltidéző Tiszavirág expresszre, mely átshun a ma már nem működő Hódmezővásárhelyt és Makót összekötő vonalon, majd Budapestre gyorsvonatként indul tovább, ahová 19.27-kor érkezik.

A mozdony mi más is lehetne, mint egy narancs festésű Csörgő lesz, a vonaton pedig első- és másodosztályú kocsik lesznek, és bekapcsolják a Pannónia étkezőkocsit is, amelyben az idén 75 éves Utasellátó retró kínálatából válogathatunk. Az étlapon a ’80-as, ’90-es évek rangos távolsági vonataira jellemző klasszikus ételek széles kínálata érhető el, a menüben találunk például kaviárt, bélszínjavát, paprikás csirkét, marhapörköltet, rántott sertésbordát, lecsót, hentes tokányt, tökfőzeléket és szilvásgombócot is.

Aki első osztályra vált jegyet, annak az Utasellátó munkatársai az ülőhelyén egy választható italt és egy csokirolót szolgálnak fel.

A Pannónia étkezőkocsiban azok is nosztalgiázhatnak egyet, akik vasárnap a Nyugati pályaudvarról 7.53-kor indulnak Szegedre a Napfény InterCityvel. Bővebb információk az esemény oldalán találhatók.

Aki különleges vonatos élményekre vágyik, annak érdemes az idén Skócia felé venni az irányt, aki pedig arra kíváncsi, mi mindent lehet kihozni a vonatozás és a gasztronómia találkozásából, az kezdheti mindjárt Csopaknál az útját.

(Forrás: MTI, MÁV, képek: MÁV)

 

nosztalgia | szeged | vonat | Makó | Hódmezővásárhely

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram