Close
Novembertől csaknem teljesen leáll az élet Németországban

Novembertől csaknem teljesen leáll az élet Németországban

A fertőzésveszéllyel járó kapcsolatok csökkentésének céljából hétfőtől november végéig csaknem teljesen felfüggesztik a többi között a vendéglátóipar és a kulturális szektor működését, a közoktatást és a napközbeni gyermekellátás rendszerét viszont nem állítják le – jelentették be Berlinben.

A november 2-tól november 30-ig érvényes szabályok szerint legfeljebb két háztartás tagjai, és maximum tíz ember tartózkodhat együtt magán- vagy közterületen. A vendéglők csak elvitelre főzhetnek.

A kulturális intézmények mellett csaknem teljesen leállítják az idegenforgalmat is, a szállodák csak üzleti úton lévő vendégeket fogadhatnak.

Befagyasztják az amatőr sport intézményrendszerét is.

Új korlátozásokat vezetnek be a szolgáltató szektor számos további területén, így például a fodrászokon és a gyógytornászokon kívül valamennyi szolgáltató kényszerszünetet tart, akinek munkájához közvetlen testi kapcsolat szükséges az ügyféllel, vendéggel. A kiskereskedelemben új szabály, hogy az üzlethelyiségekben tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

Németország | november | szigorítások | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram