Ezek a nyári bruschetták a kerti partik sztárjai lesznek

A bruschetta igazi nyári étel, ami számos változatban elkészíthető éppen aktuális kedvünk szerint. A tökéletesre sütött pirítósra tehetünk paradicsomot, ricottát, sőt, akár gyümölcsöt is. Fontos azonban, hogy megtaláljuk a legjobb ízkombinációkat. Ehhez nyújtunk segítséget három különleges változattal.

Klasszikus bruschetta

Hozzávalók:

  • 5 evőkanálextra szűz olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 nagy paradicsom kockára vágva
  • 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál só
  • 1 nagy bagett, szeletelve

Elkészítése:

Első lépés: Egy serpenyőbe hevítsünk fel négy evőkanál olajat, adjunk hozzá két gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát, majd 2-3 perc múlva húzzuk le a tűzről és tegyük félre!

Második lépés: Egy tálba tegyük bele a kockára vágott paradicsomot, a felaprított bazsalikomot, a balzsamecetet és a sót! Adjuk hozzá a fokhagymás olajat és keverjük össze, majd hagyjuk pihenni legalább 30 percig!

Harmadik lépés: A bagettet szeleteljük fel, mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, dörzsöljük meg fokhagymával és előmelegített sütőben süssük aranybarnára! Amikor a pirítós elkészült, kanalazzuk rá a paradicsomot és azonnal tálaljuk!

Ricottás bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 avokádó
  • 1 doboz ricotta
  • 1 marék rukkola
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 nagy bagett szeletelve

Elkészítése:

Első lépés: A klasszikus recept szerint elkészítjük a pirítóst.

Második lépés: A pirítósokat megkenjük ricottával, sózzuk, ha szükségesnek érezzük. Vékonyra szeletelt avokádóval és rukkolával díszítve kínáljuk.

Gyümölcsös bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 doboz mascarpone
  • 2 evőkanálnyi méz
  • 3-4 darab érett füge
  • 1 nagy bagett
  • 2 evőkanál olíva olaj

Elkészítése:

Első lépés: A korábbiakhoz hasonlóan elkészítjük a pirítóst azzal a különbséggel, hogy nem dörzsöljük be a bagettszeleteket fokhagymával.

Második lépés: Az elkészült pirítósokat megkenjük mascarponéval, ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott fügét és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Azonnal tálaljuk.

A bazsalikomos pesztó pedig egy ikonikus olasz szósz, amelyet tésztára vagy bruschettára is tehetünk, de bátran fűszerezhetjük vele sült húsainkat, halainkat is.

(Fotók: Getty Images)

recept | előétel | bruschetta | olasz | nyár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom