Close
A világ egyik legvágyottabb úti célja év végétől ismét várja a turistákat

A világ egyik legvágyottabb úti célja év végétől ismét várja a turistákat

Pontos időpont még nincs, de azt már lehet tudni, hogy november-december környékén újra fogadhatja a nemzetközi turistákat a Fidzsi-szigetek.

A csodás helyre csak azok utazhatnak be, akik mindkét oltást megkapták, negatív Covid-tesztet tudnak felmutatni, és ún. “zöld listás” országból érkeznek – bár a zöld listára való felkerülés kritériumait egyelőre nem határozták meg.

Az ország újranyitási folyamatában a nemzeti légitársaság is jelentős szerepet kap. A Fiji Airways számos repterét megnyitja, illetve megfelelő kapacitást biztosít, plusz repjegy- és üdülőhely-ajánlatokkal készül.

A Fidzsi-szigetek bruttó nemzeti termékének (GNP) mintegy negyven százaléka érkezik az idegenforgalmi ágazatból.

Tavaly nyáron Josaia “Frank” Voreqe Bainimarama miniszterelnök kijelentette, udvarolni fog azoknak milliárdosoknak, akik a világjárvány idején Fidzsire látogatnának. Annak ellenére, hogy az ország zárva van a külföldi turisták előtt, a kormánnyal kötött különleges megállapodás keretében mintegy harminc, igen vagyonosnak számító magánszemély három hónapot tölthetett el az országban.

Az újranyitás hírét örömmel fogadta a helyi turisztikai szövetség, ami teljesen érthető, hiszen a turizmus jelentős mértékű csapást szenvedett az elmúlt bő egy évben.

A sikeres újranyitás érdekében a vállalkozásoknak, a helyieknek és a turistáknak is be kell tartaniuk a CareFiji néven meghatározott irányelveket. A külföldről érkezőknek még indulás előtt le kell tölteniük a telefonjukra a CareFiji alkalmazást, melynek segítségével a programnak megfelelő szállodákat és üdülőhelyeket foglalhatnak majd.

Egy privát szigetre eljutni tényleg az álomkategóriába tartozik, hiszen ritkán jut eszünkbe nyaralást tervezni magántulajdonú helyre. Összeszedtünk Ausztráliától Kanadáig tíz olyan csodás szigetet, amelyet a nagyközönség is élvezhet. És hát, van is mit.

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

december | fidzsi szigetek | oltás | újranyitás | turista

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram