Close
A világ egyik legvágyottabb úti célja év végétől ismét várja a turistákat

A világ egyik legvágyottabb úti célja év végétől ismét várja a turistákat

Pontos időpont még nincs, de azt már lehet tudni, hogy november-december környékén újra fogadhatja a nemzetközi turistákat a Fidzsi-szigetek.

A csodás helyre csak azok utazhatnak be, akik mindkét oltást megkapták, negatív Covid-tesztet tudnak felmutatni, és ún. “zöld listás” országból érkeznek – bár a zöld listára való felkerülés kritériumait egyelőre nem határozták meg.

Az ország újranyitási folyamatában a nemzeti légitársaság is jelentős szerepet kap. A Fiji Airways számos repterét megnyitja, illetve megfelelő kapacitást biztosít, plusz repjegy- és üdülőhely-ajánlatokkal készül.

A Fidzsi-szigetek bruttó nemzeti termékének (GNP) mintegy negyven százaléka érkezik az idegenforgalmi ágazatból.

Tavaly nyáron Josaia “Frank” Voreqe Bainimarama miniszterelnök kijelentette, udvarolni fog azoknak milliárdosoknak, akik a világjárvány idején Fidzsire látogatnának. Annak ellenére, hogy az ország zárva van a külföldi turisták előtt, a kormánnyal kötött különleges megállapodás keretében mintegy harminc, igen vagyonosnak számító magánszemély három hónapot tölthetett el az országban.

Az újranyitás hírét örömmel fogadta a helyi turisztikai szövetség, ami teljesen érthető, hiszen a turizmus jelentős mértékű csapást szenvedett az elmúlt bő egy évben.

A sikeres újranyitás érdekében a vállalkozásoknak, a helyieknek és a turistáknak is be kell tartaniuk a CareFiji néven meghatározott irányelveket. A külföldről érkezőknek még indulás előtt le kell tölteniük a telefonjukra a CareFiji alkalmazást, melynek segítségével a programnak megfelelő szállodákat és üdülőhelyeket foglalhatnak majd.

Egy privát szigetre eljutni tényleg az álomkategóriába tartozik, hiszen ritkán jut eszünkbe nyaralást tervezni magántulajdonú helyre. Összeszedtünk Ausztráliától Kanadáig tíz olyan csodás szigetet, amelyet a nagyközönség is élvezhet. És hát, van is mit.

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom