Close
Ha majd egyszer visszavonulunk, az amerikai prérit és ezt a birtokot választjuk

Ha majd egyszer visszavonulunk, az amerikai prérit és ezt a birtokot választjuk

Ebben a melegben az is kellemes pillanatokat okozhat, ha csak a képeit nézegetjük ennek a hófödte hegycsúcsokkal körbeölelt háznak, melyet valahol a vadnyugati préri táján húztak fel egy visszavonuló házaspárnak.

A Dogtrot rezidencia a Wyoming állambeli Jackson Hole közelében található. Ez a hely nem csupán kifestőkönyvbe passzoló tájképéről, hanem világszínvonalú sípályáiról is ismert. A hét hektáron elterülő ranchet egy helyi illetőségű iroda tervezte egy Pittsburgh-ben élő párnak, akik rendszeres látogatói voltak a vidéknek.

Azt kérték, hogy modern, ám visszafogott otthont alkossanak a legnyugodtabb éveikre.

A tipikus vidéki amerikai épületek sorába illeszkedő, nem túl magas, ellenben hosszúkás rezidencia különálló garázst, tárolóhelyiséget és több teraszt is kapott. Az oxidált acél bevonatú külső felületeknek köszönhetően a hatalmas rozsdás ház, ha nem is észrevétlenül, de szinte tökéletesen illeszkedik a környezetbe.

A méretes ablakainak hála egyrészt kvázi valamennyi szegletéből látható a környék vadító panorámája, másrészt rengeteg napfényt tud átengedni.

A 325 négyzetméteres, egyszintes főépületet három részre osztották: a központi helyiség nyitott konyhával, étkezővel és betonból készült hatalmas kandallóval díszített nappalival rendelkezik, az egészet pedig egy huszonnégy méter hosszú fedett terasz köti össze a garázzsal.

Találunk még a birtokon mosodát, térképszobát (!) és természetesen vendégszobát is, valamint mindkét végén egy-egy fedett teraszon élvezhetjük a kilátást, tiszta idő esetén pedig akár a medencében ejtőzve figyelhetjük meg a csillagokat.

Amíg a felhasznált egyszerű, tiszta és olykor keményebb anyagpaletta (acél, beton, vörösfenyő) meglehetősen nyugodt körülményeket biztosít a házban, addig a színes és szeszélyes bútorok a játékosságot tükrözik – nem véletlenül, a tulajdonos ugyanis korábban gyerekeknek szervezett kiállításokat Pittsburgh-ben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom