Close
Ha majd egyszer visszavonulunk, az amerikai prérit és ezt a birtokot választjuk

Ha majd egyszer visszavonulunk, az amerikai prérit és ezt a birtokot választjuk

Ebben a melegben az is kellemes pillanatokat okozhat, ha csak a képeit nézegetjük ennek a hófödte hegycsúcsokkal körbeölelt háznak, melyet valahol a vadnyugati préri táján húztak fel egy visszavonuló házaspárnak.

A Dogtrot rezidencia a Wyoming állambeli Jackson Hole közelében található. Ez a hely nem csupán kifestőkönyvbe passzoló tájképéről, hanem világszínvonalú sípályáiról is ismert. A hét hektáron elterülő ranchet egy helyi illetőségű iroda tervezte egy Pittsburgh-ben élő párnak, akik rendszeres látogatói voltak a vidéknek.

Azt kérték, hogy modern, ám visszafogott otthont alkossanak a legnyugodtabb éveikre.

A tipikus vidéki amerikai épületek sorába illeszkedő, nem túl magas, ellenben hosszúkás rezidencia különálló garázst, tárolóhelyiséget és több teraszt is kapott. Az oxidált acél bevonatú külső felületeknek köszönhetően a hatalmas rozsdás ház, ha nem is észrevétlenül, de szinte tökéletesen illeszkedik a környezetbe.

A méretes ablakainak hála egyrészt kvázi valamennyi szegletéből látható a környék vadító panorámája, másrészt rengeteg napfényt tud átengedni.

A 325 négyzetméteres, egyszintes főépületet három részre osztották: a központi helyiség nyitott konyhával, étkezővel és betonból készült hatalmas kandallóval díszített nappalival rendelkezik, az egészet pedig egy huszonnégy méter hosszú fedett terasz köti össze a garázzsal.

Találunk még a birtokon mosodát, térképszobát (!) és természetesen vendégszobát is, valamint mindkét végén egy-egy fedett teraszon élvezhetjük a kilátást, tiszta idő esetén pedig akár a medencében ejtőzve figyelhetjük meg a csillagokat.

Amíg a felhasznált egyszerű, tiszta és olykor keményebb anyagpaletta (acél, beton, vörösfenyő) meglehetősen nyugodt körülményeket biztosít a házban, addig a színes és szeszélyes bútorok a játékosságot tükrözik – nem véletlenül, a tulajdonos ugyanis korábban gyerekeknek szervezett kiállításokat Pittsburgh-ben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

ranch | nyugodt | épületűház | Dogtrot rezidencia | birtok

FOLYTASD EZZEL

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom