Close
Így készítenek 30 ezer adag ételt mindennap a világ legnagyobb óceánjáróján

Így készítenek 30 ezer adag ételt mindennap a világ legnagyobb óceánjáróján

Egészen hihetetlen logisztikai teljesítmény minden egyes nap megetetni 6600 utast.

Ugyan a nagy óceánjárók jelenleg utasok nélkül pihennek, és várják, hogy a koronavírus-járványnak befellegezzen, azért nagyon érdekes bepillantani, milyen is az, amikor teljes gőzzel üzemelnek. A Symphony of the Seas nevű hajón például ezerfős személyzet gondoskodik csak az ételekről. Hihetetlen számok jellemzik az élelmiszerrészleget: egy hétre 310 millió forint értékben vásárolnak élelmiszert, ez harminckamionnyi árut és nagyjából 300 tonna élelmiszert jelent (ebből 350 kg csak a fagyi).

És ismételjük, ez nem egy hónapnyi adag, ezt az árumennyiséget hetente felhasználják.

A pontosan 1085 fős csapat napi huszonnégy órában dolgozik, és naponta 30 ezer adag ételt készítenek el. A hajón huszonhárom étterem működik, ezeket harminchat konyhából látják el. Kétszáznyolcvan séf dolgozik a hajón, akik tíz–tizenkét órás műszakokban váltják egymást. Egy séf általában négy hónapra szerződik, a szabadnapjaik száma rendszerint nulla.

A hajó legnagyobb éttermében, a fő étkezőben esténként hatezer vendég fordul meg, amivel minden bizonnyal a világ legforgalmasabb éttermei közé számít. A cukrászrészlegen naponta százféle édességet készítenek el, a hajó saját pékségében negyvenféle kenyeret sütnek. Egy teljes év során a hajón szolgáló konyhai hadsereg 11 millió adag ételt készít el.

óceánjáró | hajó | symphony of the seas | szakács | élelmiszer

FOLYTASD EZZEL

Idén is magyar szállodáé a világ egyik legjobb reggelije

Őszi ízek nemzetközi színvonalon – Megkóstoltuk az Axis új menüjét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom