Close
Így készítenek 30 ezer adag ételt mindennap a világ legnagyobb óceánjáróján

Így készítenek 30 ezer adag ételt mindennap a világ legnagyobb óceánjáróján

Egészen hihetetlen logisztikai teljesítmény minden egyes nap megetetni 6600 utast.

Ugyan a nagy óceánjárók jelenleg utasok nélkül pihennek, és várják, hogy a koronavírus-járványnak befellegezzen, azért nagyon érdekes bepillantani, milyen is az, amikor teljes gőzzel üzemelnek. A Symphony of the Seas nevű hajón például ezerfős személyzet gondoskodik csak az ételekről. Hihetetlen számok jellemzik az élelmiszerrészleget: egy hétre 310 millió forint értékben vásárolnak élelmiszert, ez harminckamionnyi árut és nagyjából 300 tonna élelmiszert jelent (ebből 350 kg csak a fagyi).

És ismételjük, ez nem egy hónapnyi adag, ezt az árumennyiséget hetente felhasználják.

A pontosan 1085 fős csapat napi huszonnégy órában dolgozik, és naponta 30 ezer adag ételt készítenek el. A hajón huszonhárom étterem működik, ezeket harminchat konyhából látják el. Kétszáznyolcvan séf dolgozik a hajón, akik tíz–tizenkét órás műszakokban váltják egymást. Egy séf általában négy hónapra szerződik, a szabadnapjaik száma rendszerint nulla.

A hajó legnagyobb éttermében, a fő étkezőben esténként hatezer vendég fordul meg, amivel minden bizonnyal a világ legforgalmasabb éttermei közé számít. A cukrászrészlegen naponta százféle édességet készítenek el, a hajó saját pékségében negyvenféle kenyeret sütnek. Egy teljes év során a hajón szolgáló konyhai hadsereg 11 millió adag ételt készít el.

symphony of the seas | élelmiszer | óceánjáró | szakács | hajó

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom