Close
Így készítenek 30 ezer adag ételt minden nap a világ legnagyobb óceánjáróján

Így készítenek 30 ezer adag ételt minden nap a világ legnagyobb óceánjáróján

Egészen hihetetlen logisztikai teljesítmény minden egyes nap megetetni 6600 utast.

Ugyan a nagy óceánjárók jelenleg utasok nélkül pihennek és várják, hogy a koronavírus járványnak befellegezzen, de azért nagyon érdekes bepillantani, milyen is az, amikor teljes gőzzel üzemelnek. A Symphony of the Seas nevű hajón például ezerfős személyzet gondoskodik csak az ételekről. Hihetetlen számok jellemzik az élelmiszer-részleget: egy hétre 310 millió forint értékben vásárolnak élelmiszert, ez harminc kamionnyi árút, és nagyjából 300 tonna élelmiszert jelent (ebből 350 kiló csak a fagyi.)

És ismételjük, ez nem egy hónapnyi adag, ezt az árumennyiséget hetente felhasználják.

A pontosan 1085 fős csapat napi huszonnégy órában dolgozik, és naponta 30 ezer adag ételt készítenek el. A hajón 23 étterem működik, ezeket 36 konyhából látják el. 280 séf dolgozik a hajón, akik 10-12 órás műszakokban váltják egymást. Egy séf általában négy hónapra szerződik, a szabadnapjaik száma rendszerint nulla.

A hajó legnagyobb éttermében, a fő étkezőben esténként hatezer vendég fordul meg, amivel minden bizonnyal a világ legforgalmasabb éttermei közé számít. A cukrászrészlegen naponta százféle édességet készítenek el, a hajó saját pékségében negyvenféle kenyeret sütnek. Egy teljes év során a hajón szolgáló konyhai hadsereg 11 millió adag ételt készít el.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom