Close
Így válhatunk óceánkutatókká három napra egy kis kreativitással és szerencsével

Így válhatunk óceánkutatókká három napra egy kis kreativitással és szerencsével

Szerepelni ugyan nem lehet a BBC-n futó Blue Planet II című természettudományi sorozatban, de egy szerencsés nyertes plusz egy fővel három napot és két éjszakát tölthet el a nagy vizek élővilágáról szóló epizódok forgatásain használt kutatóhajón. Azért ez sem rossz, nem?

A Blue Planet II dokumentumfilm-széria elődje még 2001-ben Sir David Attenborough nevéhez volt köthető, jelentőségét az is bizonyítja, hogy maga Hans Zimmer írt hozzá zenét.

Az újkori változat 2017 októberében indult a brit királyi tévén, de ugyanabban az időpontban debütált a skandináv országok mellett néhány további európai és ázsiai országban is.

A több mint négy évig tartó forgatás során harminckilenc országban százhuszonöt expedíciót hajtott végre a stáb, amely négyezer merülésből hatezer órányi víz alatti felvételt készített.

Maga az Alucia névre keresztelt kutató- és felderítőhajó az óceán élővilágának vizsgálatában segít.

Az ötvenhat méter hosszú vízi járgányhoz helikopter-leszállópálya és két tengeralattjáró-csatlakozási pont tartozik, a fedélzetén pedig a legmodernebb eszközöket vehetik igénybe a szakemberek, legyen szó búvárkodásról vagy tudományos megfigyelésről.

Nem kell tehát űrhajósnak lennünk ahhoz, hogy olyan helyre juthassunk el, ahová az átlagembernek esélye sincs. Kis szerencsével lemerülhetünk az óceánok világába a Bahamákra tervezett túrán egy profi kutatócsapattal, és ha már ott vagyunk, az ebédet és a vacsorát a hajó legénységével közösen fogyaszthatjuk el, és ugye lehetőségünk nyílik testközelből megfigyelni a munkájukat.

Az út során a kis csapat eljut az Eleuthera-fokig, amely az Atlanti-óceán biológiailag leginkább sokszínű területe. A vendég rengeteget búvárkodhat majd, amennyiben betartja az alábbi félig-meddig komoly házszabályokat:

  • Utazás előtt tilos megnézni A Cápa vagy A mélység titka című filmeket
  • Nincs alvajárás és éjszakai fürdőzés
  • Nem lehet szelfizni a tenger lakóival
  • Tilos horgászni, mert nem eszik meg a kutatási témákat
  • A magassarkú cipőt és a nyakkendőt otthon kell hagyni, mert ez nem óceánjáró hajó
  • Az Alucián minden tájékoztató angolul történik, csak olyanok jelentkezzenek, akik tökéletesen beszélik a nyelvet

A játékra ingyenes a jelentkezés, mindössze egy minimum ötven, maximum ötszáz karakteres kreatív szöveget kell írnia a pályázónak arról, milyennek képzeli el álmai tengeri kalandját. A további részletekről errefelé lehet tájékozódni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: uncrate.com)

búvárkodás | óceán | játék | tenger | kutatás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram