Close
Így válhatunk óceánkutatókká három napra egy kis kreativitással és szerencsével

Így válhatunk óceánkutatókká három napra egy kis kreativitással és szerencsével

Szerepelni ugyan nem lehet a BBC-n futó Blue Planet II című természettudományi sorozatban, de egy szerencsés nyertes plusz egy fővel három napot és két éjszakát tölthet el a nagy vizek élővilágáról szóló epizódok forgatásain használt kutatóhajón. Azért ez sem rossz, nem?

A Blue Planet II dokumentumfilm-széria elődje még 2001-ben Sir David Attenborough nevéhez volt köthető, jelentőségét az is bizonyítja, hogy maga Hans Zimmer írt hozzá zenét.

Az újkori változat 2017 októberében indult a brit királyi tévén, de ugyanabban az időpontban debütált a skandináv országok mellett néhány további európai és ázsiai országban is.

A több mint négy évig tartó forgatás során harminckilenc országban százhuszonöt expedíciót hajtott végre a stáb, amely négyezer merülésből hatezer órányi víz alatti felvételt készített.

Maga az Alucia névre keresztelt kutató- és felderítőhajó az óceán élővilágának vizsgálatában segít.

Az ötvenhat méter hosszú vízi járgányhoz helikopter-leszállópálya és két tengeralattjáró-csatlakozási pont tartozik, a fedélzetén pedig a legmodernebb eszközöket vehetik igénybe a szakemberek, legyen szó búvárkodásról vagy tudományos megfigyelésről.

Nem kell tehát űrhajósnak lennünk ahhoz, hogy olyan helyre juthassunk el, ahová az átlagembernek esélye sincs. Kis szerencsével lemerülhetünk az óceánok világába a Bahamákra tervezett túrán egy profi kutatócsapattal, és ha már ott vagyunk, az ebédet és a vacsorát a hajó legénységével közösen fogyaszthatjuk el, és ugye lehetőségünk nyílik testközelből megfigyelni a munkájukat.

Az út során a kis csapat eljut az Eleuthera-fokig, amely az Atlanti-óceán biológiailag leginkább sokszínű területe. A vendég rengeteget búvárkodhat majd, amennyiben betartja az alábbi félig-meddig komoly házszabályokat:

  • Utazás előtt tilos megnézni A Cápa vagy A mélység titka című filmeket
  • Nincs alvajárás és éjszakai fürdőzés
  • Nem lehet szelfizni a tenger lakóival
  • Tilos horgászni, mert nem eszik meg a kutatási témákat
  • A magassarkú cipőt és a nyakkendőt otthon kell hagyni, mert ez nem óceánjáró hajó
  • Az Alucián minden tájékoztató angolul történik, csak olyanok jelentkezzenek, akik tökéletesen beszélik a nyelvet

A játékra ingyenes a jelentkezés, mindössze egy minimum ötven, maximum ötszáz karakteres kreatív szöveget kell írnia a pályázónak arról, milyennek képzeli el álmai tengeri kalandját. A további részletekről errefelé lehet tájékozódni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: uncrate.com)

élővilág | tenger | játék | kutatás | búvárkodás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram