Close
Ezekkel az okosruhákkal többé nem rejthetjük el az érzéseinket

Ezekkel az okosruhákkal többé nem rejthetjük el az érzéseinket

Iga Węglińska ruhái megjelenítik az érzelmeket, így hívja fel a figyelmet az emocionális változásokra és a tudatos jelenlétre.

Iga Węglińska dizájner nemrégiben mutatta be különleges kollekcióját, amely képes arra, hogy megjelenítse az érzéseinket. A szenzorainak köszönhetően ugyanis a ruhadarab érzékeli a viselője testében végbemenő pszicho-fiziológiai változásokat.

Analizálják például

a testhőmérsékletet, vagy a pulzusszámot, hogy aztán kivetítsék az eredményeket az intelligens anyagokra.

A tervező szerint az emberi test szenzoros megfigyelése és annak közvetítése alkalmas arra, hogy jobban megéljük a jelent, de kiindulópontként is szolgálhatnak egy-egy új beszélgetéshez. Úgy véli, a felhasznált anyagok egyfajta hidat képeznek a szervezetünk, azaz az emberi test és a fejlett technológia világa között.

A kollekció szerves részét képezi a krakkói képzőművészeti akadémia ipari formatervezési tanszékén hallgató Iga Węglińska doktori disszertációjának, amely Andy Clark és David Chalmers elméletén alapul. A megközelítés szerint a tárgyak átveszik gondolkodásunk egy részét, és ez az észlelési folyamatban bárki számára felismerhetővé tud válni.

(Fotók és forrás: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Először mutatják meg a nyilvánosság előtt a földkerekség legnagyobb csiszolt gyémántját
Egyedülálló divatkiállítás foglalja el a párizsi múzeumokat január végén
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom