Close
Ezekkel az okosruhákkal többé nem rejthetjük el az érzéseinket

Ezekkel az okosruhákkal többé nem rejthetjük el az érzéseinket

Iga Węglińska ruhái megjelenítik az érzelmeket, így hívja fel a figyelmet az emocionális változásokra és a tudatos jelenlétre.

Iga Węglińska dizájner nemrégiben mutatta be különleges kollekcióját, amely képes arra, hogy megjelenítse az érzéseinket. A szenzorainak köszönhetően ugyanis a ruhadarab érzékeli a viselője testében végbemenő pszicho-fiziológiai változásokat.

Analizálják például

a testhőmérsékletet, vagy a pulzusszámot, hogy aztán kivetítsék az eredményeket az intelligens anyagokra.

A tervező szerint az emberi test szenzoros megfigyelése és annak közvetítése alkalmas arra, hogy jobban megéljük a jelent, de kiindulópontként is szolgálhatnak egy-egy új beszélgetéshez. Úgy véli, a felhasznált anyagok egyfajta hidat képeznek a szervezetünk, azaz az emberi test és a fejlett technológia világa között.

A kollekció szerves részét képezi a krakkói képzőművészeti akadémia ipari formatervezési tanszékén hallgató Iga Węglińska doktori disszertációjának, amely Andy Clark és David Chalmers elméletén alapul. A megközelítés szerint a tárgyak átveszik gondolkodásunk egy részét, és ez az észlelési folyamatban bárki számára felismerhetővé tud válni.

(Fotók és forrás: Dezeen)

okosruha | intelligens ruha | érzések | szenzorok | divat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az új kollekcióval stílusosan ünnepelhetjük a telet

Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram