Close
Ezekkel az okosruhákkal többé nem rejthetjük el az érzéseinket

Ezekkel az okosruhákkal többé nem rejthetjük el az érzéseinket

Iga Węglińska ruhái megjelenítik az érzelmeket, így hívja fel a figyelmet az emocionális változásokra és a tudatos jelenlétre.

Iga Węglińska dizájner nemrégiben mutatta be különleges kollekcióját, amely képes arra, hogy megjelenítse az érzéseinket. A szenzorainak köszönhetően ugyanis a ruhadarab érzékeli a viselője testében végbemenő pszicho-fiziológiai változásokat.

Analizálják például

a testhőmérsékletet, vagy a pulzusszámot, hogy aztán kivetítsék az eredményeket az intelligens anyagokra.

A tervező szerint az emberi test szenzoros megfigyelése és annak közvetítése alkalmas arra, hogy jobban megéljük a jelent, de kiindulópontként is szolgálhatnak egy-egy új beszélgetéshez. Úgy véli, a felhasznált anyagok egyfajta hidat képeznek a szervezetünk, azaz az emberi test és a fejlett technológia világa között.

A kollekció szerves részét képezi a krakkói képzőművészeti akadémia ipari formatervezési tanszékén hallgató Iga Węglińska doktori disszertációjának, amely Andy Clark és David Chalmers elméletén alapul. A megközelítés szerint a tárgyak átveszik gondolkodásunk egy részét, és ez az észlelési folyamatban bárki számára felismerhetővé tud válni.

(Fotók és forrás: Dezeen)

divat | érzelmek | intelligens ruha | szenzorok | érzések

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom