Close
Így működnek most az olasz múzeumok

Így működnek most az olasz múzeumok

Hogyan tudnak az olasz kulturális helyszínek biztonságosan újra megnyitni? Néhány fontos, általános érvényű szabály segíti az ikonikus múzeumok látogatását.

A múzeumok jelentős része komoly átalakításokba és fejlesztésekbe vágott a lezárások ideje alatt. A firenzei Galleria dell’Accademia, amely Michelangelo híres Dávidjának ad otthont, számos újítással várja a látogatókat, többek között időszaki kiállítást rendeztek be, hogy még többet megtudhassanak az érdeklődők a múzeum gyűjteményeiről.

A szintén firenzei Uffizi belső felújítási munkálatokat végzett az elmúlt időszakban, mindemellett eddig soha nem látott remekművek sorával csábítja a kultúrára szomjazókat.

Pompei az innovatív technológiai megoldások adaptálásával várja a nyári szezont. Elkészítették a MyPompeii applikációt, amely nemcsak egy térkép, hanem egy információs bázis is, amely az útvonal mentén található látnivalókat mutatja be.

Ennél azonban jóval többet tud, hiszen valós időben megmondja azt, hogy az adott helyszínen hány turista található, merre vannak a távolságtartás szempontjából biztonságosnak tekinthető útvonalak és hol található a legközelebbi orvosi szolgálat, toalett vagy frissítő pont.

A torinói Egyiptomi Múzeum új kiállítással rendezett be. A tárlat A tudós laboratóriumában nevet kapta és azt mutatja be, hogy milyen tudományos tevékenységeket végeznek minden egyes nap a múzeum raktárjaiban, restaurátor műhelyeiben található tárgyakon. A múzeum arra törekszik, hogy a birtokukban lévő műkincseket a lehető legszélesebb kör számára hozzáférhetővé tegyék, így a gyűjtemény jelentős részét már digitalizálták is.

Jelenleg a múzeumokban kötelező az maszkhasználat, egyes helyeken pedig csak online, vagy telefonos előfoglalást követően lehet jegyet vásárolni, így ezekről indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a múzeumok weboldalán vagy közösségi média felületein. A belépéskor ellenőrzik a látogatók testhőmérsékletét, ezt követően pedig kézfertőtlenítésre kérik az érdeklődőket. Általános szabály, hogy a gyűjteményeken való végig haladás egy irányban történhet csak meg.

A húsz olaszországi tartományból egyébként tizenkettőben csak a maszk kötelező viselete és a biztonsági távolság betartása maradt érvényben a koronavírus-járvány miatti intézkedésekből hétfőtől, ami több mint negyvenmillió olaszt érint.

(Fotók: Getty Images)

szabályok | látigatás | koronavírus | múzeum | utazás

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom