Close
Több mint száz tulajdonos osztozik majd ezen a gyönyörűen felújított olasz palotán

Több mint száz tulajdonos osztozik majd ezen a gyönyörűen felújított olasz palotán

Az itáliai Casoli kétszázhúsz éves palotája teljes átalakításon esik át, és ha majd átadják a kulcsokat, százhuszonhat szerencsés tulajdonos közös nyaralója lesz.

A dombtetőn fekvő Casoli egy klasszikus középkori városka Abruzzo régió szívében. A világ egyik legjobb elvonulós helye, amelyet a nemzeti rezervátumok és parkok sokasága miatt „Olaszország zöld tüdejeként” emlegetnek.

A 9. századi vár alatt rejtőzik a régi palota, melyet 1799-ben húztak fel. Egykoron a nemesi Ricci család tulajdonában volt, de a Palazzo Ricci annak ellenére régóta elhagyatottan és elhanyagoltan tengődik, hogy irodaként és iskolaként szolgált. Amikor viszont a Viaggio Resorts alapítója, Mike Brosnan négy évvel ezelőtt véletlenül a faluban kötött ki, nyomban meglátta a benne rejlő lehetőségeket, és belefogott egy igen nagy volumenű projektbe.

Ennek eredményeként a palota hamarosan tizennégy teljesen felújított luxusrezidenciának ad otthont, melyeket összesen kilenc család tulajdonol majd. A cég ötcsillagos kényelmet és rendkívül személyre szabott szolgáltatásokat ígér.

A palota az Elite Alliance nevű luxusnyaralócsere-klubhoz is csatlakozik, aminek köszönhetően a tulajdonosok ideiglenesen elcserélhetik királyi életmódjukat a világ százhúsz csúcskategóriás üdülőhelyének valamelyikére.

„A részleges tulajdonlás egyedülálló módja annak, hogy megosztozzunk egy luxusingatlanon anélkül, hogy teljes egészében viselnénk a költségeket és a felelősséget” – mondja Mike Brosnan. A jövőben a tulajdonosok továbbértékesíthetik, bérbe adhatják, vagy egyszerűen csak odaadhatják gyerekeiknek a részüket, illetve a tulajdonjoggal, azt is megválaszthatják, mikor szeretnének évente jönni – a palotában eltöltött idő minium öt és fél hét, maximum akár fél év is lehet. A luxusnyaralót a tervek szerint 2023-ban nyitják meg.

(Forrás: EuroNews, fotó: Unsplash)

Casoli | palazzo ricci | közös | tulajdon | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom