Close
Több mint száz tulajdonos osztozik majd ezen a gyönyörűen felújított olasz palotán

Több mint száz tulajdonos osztozik majd ezen a gyönyörűen felújított olasz palotán

Az itáliai Casoli kétszázhúsz éves palotája teljes átalakításon esik át, és ha majd átadják a kulcsokat, százhuszonhat szerencsés tulajdonos közös nyaralója lesz.

A dombtetőn fekvő Casoli egy klasszikus középkori városka Abruzzo régió szívében. A világ egyik legjobb elvonulós helye, amelyet a nemzeti rezervátumok és parkok sokasága miatt “Olaszország zöld tüdejeként” emlegetnek.

A 9. századi vár alatt rejtőzik a régi palota, melyet 1799-ben húztak fel. Egykoron a nemesi Ricci család tulajdonában volt, de a Palazzo Ricci annak ellenére régóta elhagyatottan és elhanyagoltan tengődik, hogy irodaként és iskolaként szolgált. Amikor viszont a Viaggio Resorts alapítója, Mike Brosnan négy évvel ezelőtt véletlenül a faluban kötött ki, nyomban meglátta a benne rejlő lehetőségeket, és belefogott egy igen nagy volumenű projektbe.

Ennek eredményeként a palota hamarosan tizennégy teljesen felújított luxusrezidenciának ad otthont, melyeket összesen kilenc család tulajdonol majd. A cég ötcsillagos kényelmet és rendkívül személyre szabott szolgáltatásokat ígér.

A palota az Elite Alliance nevű luxusnyaralócsere-klubhoz is csatlakozik, aminek köszönhetően a tulajdonosok ideiglenesen elcserélhetik királyi életmódjukat a világ százhúsz csúcskategóriás üdülőhelyének valamelyikére.

“A részleges tulajdonlás egyedülálló módja annak, hogy megosztozzunk egy luxusingatlanon anélkül, hogy teljes egészében viselnénk a költségeket és a felelősséget” – mondja Mike Brosnan. A jövőben a tulajdonosok továbbértékesíthetik, bérbe adhatják, vagy egyszerűen csak odaadhatják gyerekeiknek a részüket, illetve a tulajdonjoggal, azt is megválaszthatják, mikor szeretnének évente jönni – a palotában eltöltött idő minium öt és fél hét, maximum akár fél év is lehet. A luxusnyaralót a tervek szerint 2023-ban nyitják meg.

(Forrás: EuroNews, fotó: Unsplash)

luxus | video | Casoli | olaszország | tulajdon

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram