Close
Amelyik vendéglátóhely túlélte a koronavírust, most az infláció miatt mehet csődbe

Amelyik vendéglátóhely túlélte a koronavírust, most az infláció miatt mehet csődbe

Egy friss kutatás szerint négy százalékkal csökkent a bárok száma Olaszországban a pandémia miatt, azonban még így is sokkal jobb a helyzet, mint tíz évvel ezelőtt.

Csaknem hétezer olasz bár zárt be a Covid-19 miatt – derült ki az Unioncamere és az InfoCamere cégadatok alapján végzett elemzéséből. Olaszországban 2019-ben 169.839 bár üzemelt, ebből 2021 év végén 162.964 működött.

Ez azt jelenti, hogy az üzletek kicsivel több mint négy százaléka nem élte túl a pandémiát.

Úgy tudni, legtöbb bár Lazio régióban ment csődbe, ott a bárok tíz százaléka, azaz 1860 üzlet kényszerült bezárni. Mind Marche, mind Friuli-Venezia Giulia régióban a bárok száma hat százalékkal csökkent, míg Toszkánában, Venetóban, Lombardiában, Piemontban és Trentino Alto-Adige-ben a bezárások aránya öt és hat százalék körül mozog.

A kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére Campaniában és Szicíliában pont fordított a helyzet,

ott a járvány két éve alatt egy-két százalékkal növekedni tudott a bárok száma.

Hiába, hogy  közel hétezer bár vált működésképtelenné az elmúlt két évben, a tíz évvel ezelőtti adatokhoz képest jelentősen nőtt az üzletek száma Olaszországban. A statisztikai adatok szerint 2011 és 2016 között nyílt a legtöbb új ilyen jellegű vendéglátóhely, ekkor több mint 171 ezer bár működött Itáliában.

A járvány kedvező alakulása ellenére azonban a szektor nem nyugodhat meg, az Unioncamere és az InfoCamere előrejelzései szerint továbbra is kihívásokkal kell szembenéznie az ágazatnak, ezúttal az emelkedő infláció okozhat gondokat.

(Forrás: Tg24.sky.it, fotók: Getty Images)

járvány | koronavírus | pandémia | csőd | bár

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom