Close
Olaszország döntött, így jönnek sorra a lazítások

Olaszország döntött, így jönnek sorra a lazítások

Bejelentették, hogyan enyhítik tovább a járvány miatti korlátozásokat.

Március 31-én, két évvel és két hónappal annak első bejelentése után véget ér az egészségügyi veszélyhelyzet, az olasz kormány pedig megfogalmazta a további ütemtervet. Eszerint május 1-től már nem kérik a zöldigazolványokat, és ettől kezdve beltéren sem kell már maszkot viselni.

Mint Mario Draghi miniszterelnök elmondta, „a kormány célja a normalitáshoz való visszatérés, a szocialitás helyreállítása, a gazdaság újranyitása és a távoktatás korlátozása.”

„Most elértük ezt az állapotot” – tette hozzá.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter azt mondta, megszüntetik a négylépcsős zónarendszert, és a cégeknek nem kell fizetés nélküli szabadságra küldeniük az 50 év feletti, beoltatlan munkavállalóikat.

Az új rendelettervezet szerint a tömegközlekedési eszközökön már április 1-től nem lesz szükség a zöldigazolványra,

és ekkortól oldják fel a például a stadionokra és éjszakai klubokra vonatkozó kapacitáskorlátozásokat is. A kormány annak ellenére optimista, hogy az elmúlt két hétben ismét növekedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban.

Jelenleg az országban szinte minden szolgáltatást – beleértve a szállodákat, éttermeket és a tömegközlekedést is – csak az oltást vagy a gyógyulást igazoló zöldigazolvánnyal lehet igénybe venni.

Nemrégiben Franciaország is lazításokat jelentett be, és a csillagászati tavasz első napjától Németország szintén nagyot lép.

(Forrás: thelocal.it, képek: Unsplash)

koronavírus | olaszországi újranyitás | olaszország | zöldigazolvány

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom