Close
Mostantól egészen március végéig nagyon megéri autó helyett busszal utazni Angliában

Mostantól egészen március végéig nagyon megéri autó helyett busszal utazni Angliában

Anglia számos területén  a buszjegyek ára immáron nem kerül többe két fontnál (890 forintnál).

A kormány által támogatott program célja, hogy az embereket arra ösztönözze, inkább a tömegközlekedést használják az autóba ülés helyett. Az utasok ennek hála a szokásos jegyár egyharmadát fizethetik csak ki. A kezdeményezéshez több mint 130 buszszolgáltató csatlakozott, köztük olyan ismert társaságok, mint a National Express és a Stagecoach.

A programmal várhatóan kétmillió autóutat takarítanak meg, azaz masszívan csökken a károsanyag-kibocsátás.

A kétfontos viteldíj-korlátot először tavaly ősszel vezették be Anglián belül Greater Manchesterben, Liverpoolban és West Yorkshire-ben, míg a londoni buszokon 1,65 fontba (737 forintba) kerül az egyszeri jegy.

Az újonnan indult “Get around for £2” elnevezésű kampány március végéig tart.

Az országos átlagár egyébként 2,80 font (1250 forint) körül mozog, vagyis a busszal utazók a legtöbb útvonalon harminc százalékot, egyes vidéki járatokon pedig akár nyolcvanhét százalékot is megtakaríthatnak.

Bár a környezetvédők dicsérték a kezdeményezést, az még mindig elmarad az ambiciózusabb európai intézkedésektől. Spanyolországban a kormány tavaly vezette be az ingyenes vonatközlekedést a legtöbb rövid- és középtávú járatra, amit később kiterjeszettek a helyközi buszjáratokra is. Németországban országos tömegközlekedési bérletet hoztak forgalomba, ami havonta 49 euróba (kb. 19 ezer forintba) kerül, nyáron pedig nagy sikert arattak a kilenceurós (kb. 3600 forintos) bérletek.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Unsplash)

 

.

akció | kampány | buszjegy | utazás | olcsó

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram