Close
Egy mesebeli szigeten azt tervezik, hogy beoltják az újonnan érkező turistákat

Egy mesebeli szigeten azt tervezik, hogy beoltják az újonnan érkező turistákat

A turisztikai ágazat újraélesztése érdekében meglepőt húz a Maldív-szigetek: a tervek szerint érkezéskor oltást ajánlana a látogatóknak.

A projekt része a szigetek ún. 3V-stratégiájának (visit, vaccinate, vacation, vagyis látogatás, oltás, vakáció).

Jelen állás szerint a népszerű üdülőhelyen negatív PCR-teszttel és érvényes szobafoglalással kell rendelkezniük a turistáknak a belépéshez.

A program azonban várhatóan átírja ezeket a szabályokat.

A pontos ütemterv még nem ismert, ugyanis első körben a helyieket kell beoltani. Eddig a lakosság alig több mint fele kapta meg az első adag vakcinát, a turisztikai iparban dolgozók esetében viszont ez az arány már kilencven százalék. Amennyiben sikeresen folytatódik az oltási program, a helyi lakosok után a Maldívra érkezők következhetnek. 

A Maldív-szigetek gazdasága nagymértékben támaszkodik az idegenforgalomra. A kampány célja még ebben az évben a másfél millió turista és a tízmillió vendégéjszaka elérése, ami elsőre talán nagy számnak tűnik, de még mindig messze van a békeidőben tapasztalt éves átlagtól.

Közben Velencében még a vaporettókon is oltani fognak, és nagyon várják a magyar turistákat. Míg Velence lázasan dolgozik az újranyitáson, az angolok már kitárták a kocsmák ajtajait, itthon pedig egy remek startupprogram keretében kaphatsz nagy támogatást, ha van egy jó ötleted a turizmus fellendítésére.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

kampány | turistáknak | program | oltás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A rövid távú bérbeadás tilalmának nevezik az új törvényt, pert indít az Airbnb

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram