Close
Olyan magazin jelent meg Tokajról, ami egy szerelmi vallomásnak is beillik

Olyan magazin jelent meg Tokajról, ami egy szerelmi vallomásnak is beillik

Egy hatvannyolc oldalas, igazán színvonalas és tartalmas kiadványt vásárolhatunk meg online és a Bortársaság üzleteiben. Január végétől egészen február végéig Tokaj vidékére fókuszálnak a boltok, a tematikához hozzátartozik a mindössze ötszáz forintos támogatói áron kapható Hegyalja 2020 magazin is. Ráadásképp a kiadványból befolyt összeg teljes egészében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet illeti. 

Hegyalja 2020 a neve annak a rendhagyó kiadványnak, melyet csak a Bortársaság üzleteiben és online lehet megvásárolni.

A magazin célja, hogy az egyre izgalmasabb vidékké váló tokaji régiót és arcait, valamint az egyre erősödő borkultúrájukat, aktualitásokat mutassa be.

Az üzletekbe megérkeznek a 2018-as évjáratú borok, a Hegyalja 2020 és mindezt még a Mit művelsz? podcastcsatorna is kíséri, vagyis ennél komplexebb nem is lehetne a tokaji tematika.

A magazin alkotóinak igazi szerelemprojekt ez, hiszen 2011 óta készítenek évjáratkörképeket a régióban, a legkiemelkedőbb borokkal és legérdekesebb borászokkal, szakemberekkel.

Egy igényes és az értékre/érdeklődőkre szerencsésen rátaláló kiadvány ennek a kutatómunkának az ünnepe, hiszen megannyi egyedi történetet, példás munkamorált, életutat tudnak bemutatni benne.

A Hegyalja 2020-ban megszólal Berecz Zsolt, a zempléni csíkász, pákász, madarász, Bacsó András (Oremus Birtok) egy korszaklezáró portréinterjúban mesél, Bárdos Saci a Tokaj Nobilistől az osztrák borászkodással való párhuzamról szól. Helyet kap Márkus Mónika oltástechnikája, nem maradhat ki Ifj. Szepsy István sem, ahogy Demeter Zolival is szívesen foglalkoztak, hogy minél többen megismerhessék a különc és formabontó borászt. Balassa István és Szilágyi Laci az elmúlt tizenöt évről nosztalgiázik, Alkonyi László a Kaláka Pincétől Tokaj múltját és jövőjét taglalja. A Sauskától Rakaczki Gábor a Medve dűlőről mesél.

A hatvannyolc oldalas, rengeteg információt rejtő tokaji szerelmeslevél ötszáz forintos támogatói áron szerezhető be, és amellett, hogy a szellemet gyarapítja, a léleknek is jót tesz.

Az eladott magazinokból befolyt egész bevétel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek megy, amely a Zempléni Tájvédelmi Körzet területén élő odúfészkelő madarakat segíti belőle.

Faanyagot vásárolnak, odúkat készítenek, a fészkelő állományt monitorozzák majd.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Bortársaság)

mit művelsz podcast | tokaj | tokaji | HEGYALJA 2020 | bor

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom