Close
Önálló közlekedést támogató kellékek, ápolásra szoruló betegeknek

Önálló közlekedést támogató kellékek, ápolásra szoruló betegeknek

Előfordul, hogy egy mozgásában korlátozott ember számára a járóbot már nem tudja többé a helyváltoztatáshoz szükséges segítséget nyújtani. Akár sima, akár speciális járóbottal rendelkezik a beteg, egy idő után eljöhet az a pont, hogy az már nem nyújt elegendő segítséget egyensúlyának, koordinációs készségének megőrzésében.

 

Járóbot helyett járókeret és rollátor

 

Az önálló helyváltoztatásban és közlekedésben kiváló segítséget kínálnak a különböző kerekesszékek, járókeretek és rollátorok. Amennyiben a betegnek csak kisebb támogatásra van szüksége a járásához, a keretek és rollátorok jelentős mértékben megnövelhetik az illető biztonságérzetét és egyensúlyérzékét. A mozgást segítő eszközök tekintetében a GyógyászatiShop.hu termékei pontosan ezt a célt szolgálják. A járóbotokkal ellentétben a járókeretek és a rollátorok jóval több ponton vannak alátámasztva, ami egyúttal nagyobb stabilitást is jelent.

A mozgást könnyítő eszközök többsége egyaránt bevethető otthon a lakásban vagy az utcán, így ebből a szempontból nem kell különböző – otthoni és utcai – típusú járókereteket, rollátorokat vásárolnunk. Valamennyi járókeretnek és rollátornak bármikor megváltoztathatjuk, beállíthatjuk a magasságát. Ily módon könnyedén a páciens méretéhez tudjuk azt igazítani.

 

Miért éppen rollátor?

 

A rollátorok méretüket illetően általában nagyobbak és rendelkeznek kerekekkel. Úgynevezett ülőkével vannak ellátva, amely révén a beteg még nagyobb biztonságban érezheti magát. Hiszen, ha a páciens különösen gyenge, bármikor ráülhet megpihenni. A rollátorok ez utóbbi sajátossága kifejezetten hasznos lehet, ha a beteg gyakran panaszkodik szédülésre.

 

A rollátorok általában egy kisebb kosárral is el vannak látva. Ez a kosár az esetek többségében 3-5 kg tömegű áru szállítására alkalmas. Ez nagy segítséget jelenthet azoknak az idős embereknek, akik a családjuktól távol laknak és kénytelenek saját magukról gondoskodni.

 

Valamennyi rollátort össze lehet csukni, ami hatalmas segítséget jelenthet egy-egy utazás, költözés vagy akár séta alkalmával is. Amennyiben gyakran kell lépcsőznünk mindenképpen javasolt kisebb súlyú rollátort beszerezni.

 

A járókeret előnyei

 

Amennyiben a járókeret mellett döntünk, úgy érdemes több szempontot is figyelembe vennünk. A rollátorokhoz hasonlóan a járókereteknél is méretre szabható a magasság. A rollátorokkal ellentétben azonban nem minden járókeret összecsukható, vannak közöttük fix alternatívák is.

 

Ha a beteg kifejezetten gyenge fizikumú, a lépegető funkcióval felszerelt járókerettel semmi szükség arra, hogy minden egyes lépésnél saját maga emelgesse azt. Viszonylag újnak számít a 4 fogantyús felállást segítő járókeret megoldás. Ez utóbbi típus által ülésből könnyebb felállni, álló helyzetből pedig könnyebb elkezdeni járni. Végül érdemes szem előtt tartanunk, hogy a nagyobb teherbírású járókeretek stabilabbak, így nagyobb biztonságérzetet nyújtanak.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Alternatív rezsicsökkentési megoldás: spóroljunk hőszivattyúval!

Aminosavak, amelyekre a szervezetnek szüksége van

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom