Close
Kortárs a falon? Mutatjuk, hogyan válhat valóra az álmod!

Kortárs a falon? Mutatjuk, hogyan válhat valóra az álmod!

A Youngart online galéria célja, hogy összekösse a fiatal, tehetséges művészeket a műkedvelő nagyközönséggel, segít műveik népszerűsítésében és értékesítésében, anyagi jellegű támogatást nyújt.

Valódi művészeti közösséget épít, ami által több száz műalkotásból álló kollekcióval tudja várni a műkedvelőket. Az online platform áprilisban hirdeti meg első képzőművészeti ösztöndíj programját.

A Youngart online galéria értéket teremt, fiatal tehetségeket karol fel, és támogat. Dr. Hatházi Vera ügyvéd, a Youngart.hu alapítója, már évek óta támogat fiatal művészeket. Felismerte, hogy azzal tud számukra minél szélesebb körben segítséget nyújtani,

ha összeköti őket egy olyan vásárlói közönséggel, akik hozzá hasonlóan szeretik a művészetet, és vásárlásukkal szívesen támogatják a fiatal tehetségeket.

Ez ráadásul egybecseng azzal a lakberendezési trenddel, hogy az elmúlt években egyre nagyobb igény tapasztalható az egyedi és eredeti műtárgyak iránt. Sokan szeretik ilyen remekművekkel díszíteni az otthonukat, irodájukat, de viszonylag kevés a lehetőség ilyen alkotásokat megfizethető áron elérni. A Youngart.hu online galériával Vera egy olyan platformot álmodott meg és hozott létre, ahol nemcsak hozzájutni lehet ezekhez a művekhez, de több száz darabos kollekcióból lehet válogatni, miközben a fiatal művészeket övező társadalmi problémára is megoldást nyújt.

A Youngart online galéria első kampányának nagykövetei: Trokán Nóra, Haumann Máté színművészek, Polgár Odett énekesnő, Ott Anna kulturális menedzser és Szauer Judit gasztro szakember. A nagyköveteket egy-egy Youngart-tehetség festményével örökítette meg Trunkó Bálint fotográfus. A fotósorozat célja, hogy még közelebb hozza a művészetet a műkedvelőkhöz és a potenciális vásárlókhoz.

„Az elmúlt években számos művészt volt alkalmam megismerni, és a velük való beszélgetésekből egyre világosabbá vált, mi az, amire szükségük van. Elkezdtem egy olyan szakmai csomag kialakításán dolgozni, amely komplex támogatást nyújthat számukra. Így született meg a Youngart, ami egy olyan koncepción alapszik, ami lehetőséget teremt a tehetségek számára, hogy a művészetükből élhessenek, hogy megismerjék és elismerjék őket” – fejti ki Dr. Hatházi Vera az ispirációt nyújtó problémakör eredetét.

Az online galéria fiatal művészek támogatására irányuló törekvései azonban messze túlmutatnak az értékesítési platform biztosításán. Pr- és marketingszakmai támogatással segíti alkotásaik népszerűsítését, és anyagi támogatást nyújtó programokat indít. A tavasszal induló Youngart Porsche Képzőművészeti Ösztöndíj az első ilyen kezdeményezés, amelynek nyertese hat hónapon át pénzügyi támogatásban részesül, így intenzívebben tud az alkotásra koncentrálni. Az ösztöndíj mellett a zsűri által kiválasztott tíz művész pedig bemutatkozási lehetőséget kap a Youngart és a Porsche által szervezett közös kiállításon. A jelentkezéseket 2021. április 20-ig várják a szervezők.

„Büszkék vagyunk, hogy a Youngart Porsche Képzőművészeti Ösztöndíj mögött állhatunk, amely egy hiánypótló kezdeményezés. Bízunk benne, hogy mind a pályázat nyertesét, mind a kiállításon résztvevő művészek szakmai előmenetelét érdemben tudjuk támogatni” – mondta Árvay Péter, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. marketingvezetője.

FOLYTASD EZZEL
Van egy jó ötleted, hogyan lehetne fellendíteni a turizmust? Most sokat nyerhetsz vele!
Ezt tesszük az egészségünkkel, ha a madarak énekét hallgatjuk
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom