Close
Jövőre már a jövő önvezető kompjával utazhatnak a norvégok

Jövőre már a jövő önvezető kompjával utazhatnak a norvégok

Nulla károsanyag-kibocsátású, önvezető elektromos komppal hajózhatnak jövőre a trondheimiek a város csatornájának egyik partjáról a másikra, de nem ezek a forgalomba álló Zeabuz legizgalmasabb hívószavai.

A hajó ugyanis a felvonókhoz hasonlóan működik: az utasok gombnyomással hívhatják majd.

Az ingyenesen igénybe vehető kompon tizenketten férnek el kényelmesen, a menetidő viszont nem tart valami sokáig: csupán egy percig lehet élvezni az utazást (a hídon gyalogolva ez a táv nagyjából negyedórányi séta lenne).

A hajó addig töltődik, amíg a stégnél parkol.

A Zeabuzon nem lesz személyzet, ezért a biztonsági kameráknak köszönhetően tudja kikerülni az esetleges akadályokat, a hajó sebességét és helyzetét pedig a navigációs rendszere figyeli.

A Zeabuzhoz hasonló járművek a fenntartható utazás jövőjét jelenthetik, és akár olyan nagyvárosokban is felbukkanhatnak, mint Párizs, London vagy New York. Eleve költséghatékonnyá teszik a személyszállítást, és mivel nincs szükségük legénységre, több hely marad az utasoknak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: matadornetwork, fotók: Zeabuz)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom