Close
Jövőre már a jövő önvezető kompjával utazhatnak a norvégok

Jövőre már a jövő önvezető kompjával utazhatnak a norvégok

Nulla károsanyag-kibocsátású, önvezető elektromos komppal hajózhatnak jövőre a trondheimiek a város csatornájának egyik partjáról a másikra, de nem ezek a forgalomba álló Zeabuz legizgalmasabb hívószavai.

A hajó ugyanis a felvonókhoz hasonlóan működik: az utasok gombnyomással hívhatják majd.

Az ingyenesen igénybe vehető kompon tizenketten férnek el kényelmesen, a menetidő viszont nem tart valami sokáig: csupán egy percig lehet élvezni az utazást (a hídon gyalogolva ez a táv nagyjából negyedórányi séta lenne).

A hajó addig töltődik, amíg a stégnél parkol.

A Zeabuzon nem lesz személyzet, ezért a biztonsági kameráknak köszönhetően tudja kikerülni az esetleges akadályokat, a hajó sebességét és helyzetét pedig a navigációs rendszere figyeli.

A Zeabuzhoz hasonló járművek a fenntartható utazás jövőjét jelenthetik, és akár olyan nagyvárosokban is felbukkanhatnak, mint Párizs, London vagy New York. Eleve költséghatékonnyá teszik a személyszállítást, és mivel nincs szükségük legénységre, több hely marad az utasoknak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: matadornetwork, fotók: Zeabuz)

FOLYTASD EZZEL
Gyönyörű karórát kínál a szuperautójához az olasz dizájnstúdió
Gáláns ajánlattal állt elő Barcelona városa azoknak, akik eladják az autóikat
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom