Close
Pár kattintással csúcsminőségben élvezheted otthon az Opera előadásait

Pár kattintással csúcsminőségben élvezheted otthon az Opera előadásait

A Magyar Állami Operaház öt opera- és balettprodukció közreadásával bővítette az Opera Otthonra fizetős online kínálatát. A két árkategóriában elérhető előadások szerény összegért cserébe egy héten át full HD képminőségben, sztereó hangzással, feliratozva bármikor visszanézhetők.

A 2020/2021-es évadban a világjárvány okozta egészségügyi zárlatok az élet szinte minden területén, így az Opera működése terén is új kihívásokat támasztottak és új tapasztalatokat hoztak. Bár az intézmény továbbra is a közönség előtt megtartott színpadi előadások elkötelezett híve, az online közvetítések bevezetése megerősítette azt a felismerést, hogy az Opera nem hagyhatja válasz nélkül azon nézőit, akik igénylik az Opera produkcióit, de vagy a távolság jelent számukra korlátot, vagy egyéb akadályok miatt nem részesülhetnek az élő előadás varázsában.

Az Opera Otthonra video-on-demand szolgáltatása mindemellett lehetőséget biztosít arra is, hogy az Opera produkciói egész évben hozzáférhetők legyenek, nem pusztán akkor, mikor azokat a dalszínház műsorára tűzi.

Az előadások az induláskor két jegyár-kategóriában érhetők el:
Az Opera elmúlt, 2020/21-es évadának egész estés premierjei és egyes kiemelt repertoár-előadások tartoznak az első, 2990 forint értékű kategóriába. Induláskor itt található: Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita (r. Szente Vajk) és Verdi Don Carlos (r. Almási-Tóth András) című műve, balettek közül a Vaszilij Vajnonen — Michael Messerer / Aszafjev-féle Párizs lángjai.

A második, 1990 forint értékű árkategóriában található a repertoár-előadások többsége, így Purcell A tündérkirálynő (r. Almási-Tóth András) című operája, a balettek közül pedig az Anna-Marie Holmes — Solymosi Tamás / Adam-féle A kalóz című műve.

Az Opera Otthonra video-on-demand szolgáltatásának elindulásával párhuzamosan folyamatosan bővül a legnagyobb zenei streaming-szolgáltatók (Spotify, Apple, Tidal, Deezer stb.) kínálatában a Magyar Állami Operaház által rögzített felvételek száma. Pillanatnyilag 18 magyar mű, köztük tizenhét opera és egy balettzene felvételei érthetők el, többségében a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara, valamint a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Kodály Kórus Debrecen, a Kolozsvári Állami Magyar Opera Zenekara, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és az UMZE Kamaraegyüttes közreműködésével.

Az Opera saját rögzítésű felvételeinek folyamatosan bővülő választéka itt érhető el.

előadás | operaház | opera | felvétel

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom