Close
Óriási dolog történt a Hortobággyal

Óriási dolog történt a Hortobággyal

A National Geographicet aligha kell bárkinek bemutatni, egy általuk készített összeállításban megjelenni hatalmas elismerés.

Ez történt most a Hortobággyal, amely bekerült a patinás magazin legjobb 2021-es úti céljai közé. A National Geographic Travel öt kategóriába – kaland, kultúra és történelem, természet, család, fenntarthatóság – sorolva választotta ki a legjobbnak tartott célpontokat. A huszonötös listán olyan exkluzív helyek szerepelnek, mint például Dominika, az ausztráliai Lord Howe, a kanadai Yellowknife, a floridai Space Coast, Új-Kaledónia, de feltűnik Erdély is.

A cikkben azt írják, hogy világ tele van csodákkal, még ha mostanság nehéz is megközelíteni őket. Bár a járvány miatt kénytelen vagyunk felfüggeszteni az utazással kapcsolatos vágyainkat, a kíváncsiságunk nem csökkent, és jövőre – remélhetőleg – útnak indulhatunk, hogy felkeressünk néhányat az inspirációnak szánt huszonöt csodálatos hely közül.

A terjedelmes anyag részletesen bemutatja a Hortobágyi Nemzeti Parkot, kiemelve többek között a csaknem kétszázezer hektáros pusztaság világörökségi hagyatékát.

Megemlíti az ott élő háromszázhetven madárfajt, mesél a pásztorkodás ősi hagyományáról, a népviseletbe öltözött csikósokról, a szürke marhákról, a veszélyeztetett Przewalski lovakról és arról a sok izgalmas programról, melyek miatt igazán vágyott lesz a Hortobágy.

A teljes lista ide kattintva böngészhető.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: National Geographic, fotók: Pixabay)

magazin | hortobágy | 25 | úti cél | national geographic

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram