Close
Óriási dolog történt a Hortobággyal

Óriási dolog történt a Hortobággyal

A National Geographicet aligha kell bárkinek bemutatni, egy általuk készített összeállításban megjelenni hatalmas elismerés.

Ez történt most a Hortobággyal, amely bekerült a patinás magazin legjobb 2021-es úti céljai közé. A National Geographic Travel öt kategóriába – kaland, kultúra és történelem, természet, család, fenntarthatóság – sorolva választotta ki a legjobbnak tartott célpontokat. A huszonötös listán olyan exkluzív helyek szerepelnek, mint például Dominika, az ausztráliai Lord Howe, a kanadai Yellowknife, a floridai Space Coast, Új-Kaledónia, de feltűnik Erdély is.

A cikkben azt írják, hogy világ tele van csodákkal, még ha mostanság nehéz is megközelíteni őket. Bár a járvány miatt kénytelen vagyunk felfüggeszteni az utazással kapcsolatos vágyainkat, a kíváncsiságunk nem csökkent, és jövőre – remélhetőleg – útnak indulhatunk, hogy felkeressünk néhányat az inspirációnak szánt huszonöt csodálatos hely közül.

A terjedelmes anyag részletesen bemutatja a Hortobágyi Nemzeti Parkot, kiemelve többek között a csaknem kétszázezer hektáros pusztaság világörökségi hagyatékát.

Megemlíti az ott élő háromszázhetven madárfajt, mesél a pásztorkodás ősi hagyományáról, a népviseletbe öltözött csikósokról, a szürke marhákról, a veszélyeztetett Przewalski lovakról és arról a sok izgalmas programról, melyek miatt igazán vágyott lesz a Hortobágy.

A teljes lista ide kattintva böngészhető.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: National Geographic, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom