Close
Óriási dolog történt a Hortobággyal

Óriási dolog történt a Hortobággyal

A National Geographicet aligha kell bárkinek bemutatni, egy általuk készített összeállításban megjelenni hatalmas elismerés.

Ez történt most a Hortobággyal, amely bekerült a patinás magazin legjobb 2021-es úti céljai közé. A National Geographic Travel öt kategóriába – kaland, kultúra és történelem, természet, család, fenntarthatóság – sorolva választotta ki a legjobbnak tartott célpontokat. A huszonötös listán olyan exkluzív helyek szerepelnek, mint például Dominika, az ausztráliai Lord Howe, a kanadai Yellowknife, a floridai Space Coast, Új-Kaledónia, de feltűnik Erdély is.

A cikkben azt írják, hogy világ tele van csodákkal, még ha mostanság nehéz is megközelíteni őket. Bár a járvány miatt kénytelen vagyunk felfüggeszteni az utazással kapcsolatos vágyainkat, a kíváncsiságunk nem csökkent, és jövőre – remélhetőleg – útnak indulhatunk, hogy felkeressünk néhányat az inspirációnak szánt huszonöt csodálatos hely közül.

A terjedelmes anyag részletesen bemutatja a Hortobágyi Nemzeti Parkot, kiemelve többek között a csaknem kétszázezer hektáros pusztaság világörökségi hagyatékát.

Megemlíti az ott élő háromszázhetven madárfajt, mesél a pásztorkodás ősi hagyományáról, a népviseletbe öltözött csikósokról, a szürke marhákról, a veszélyeztetett Przewalski lovakról és arról a sok izgalmas programról, melyek miatt igazán vágyott lesz a Hortobágy.

A teljes lista ide kattintva böngészhető.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: National Geographic, fotók: Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom