Close
Örömmel látnánk ezt az opciót valamennyi repülőjáraton

Örömmel látnánk ezt az opciót valamennyi repülőjáraton

Ne pazaroljuk az ételt!

A Japan Airlines (JAL) arra kéri utasait, hogy etikus döntést hozva adott esetben inkább hagyják ki az étkezést a repülőgép fedélzetén. A légitársaság képviselője szerint az intézkedés nem a költségek, hanem az élelmiszer-pazarlás csökkentésére irányul.

A bizonyos etikus választás opció egyelőre csak azokon az ázsiai járatokon lehetséges, melyek egész éjszaka repülnek. Rengeteg utas ugyanis átalussza ezt a periódust ahelyett, hogy az étkezés kedvéért megszakítaná az álmait.

A társaság valamennyi utas számára elkészítette a menüt, tehát azoknak is, akik az alvást választották. A számukra kiporciózott és fel nem használt adagok végül a kukába kerültek, vagyis ételpazarlásnak minősülnek.

Az akciót kísérleti jelleggel a Bangkok és Tokió között közlekedő járaton vezették be először. A nagyjából hatórás út döntő hányada éjszaka zajlik, és mivel a járvány miatt kevesebben repülnek mostanság, a társaság úgy gondolta, itt a remek lehetőség a program fokozatos bevezetésére.

Az utasok még a felszállás előtt nyilatkozhattak arról, igénybe veszik-e az éjszakai vacsorát, és persze azt is eldönthették – amennyiben az étkezést választották –, vegetáriánus vagy kóser menüt kérnek-e.

Ennek köszönhetően a társaság fel tudja mérni, pontosan mennyi adagot kell előre elkészítenie, tehát a személyzet nem állít össze feleslegesen egyet sem, és nem dob ki ételt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

 

FOLYTASD EZZEL
Ezen a nyáron még ingyen léphetsz be az egyik legimádottabb olasz városba
Öt úti cél Európában, amely garantáltan lenyűgözi az építészet szerelmeseit
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom