Close
Örömmel látnánk ezt az opciót valamennyi repülőjáraton

Örömmel látnánk ezt az opciót valamennyi repülőjáraton

Ne pazaroljuk az ételt!

A Japan Airlines (JAL) arra kéri utasait, hogy etikus döntést hozva adott esetben inkább hagyják ki az étkezést a repülőgép fedélzetén. A légitársaság képviselője szerint az intézkedés nem a költségek, hanem az élelmiszer-pazarlás csökkentésére irányul.

A bizonyos etikus választás opció egyelőre csak azokon az ázsiai járatokon lehetséges, melyek egész éjszaka repülnek. Rengeteg utas ugyanis átalussza ezt a periódust ahelyett, hogy az étkezés kedvéért megszakítaná az álmait.

A társaság valamennyi utas számára elkészítette a menüt, tehát azoknak is, akik az alvást választották. A számukra kiporciózott és fel nem használt adagok végül a kukába kerültek, vagyis ételpazarlásnak minősülnek.

Az akciót kísérleti jelleggel a Bangkok és Tokió között közlekedő járaton vezették be először. A nagyjából hatórás út döntő hányada éjszaka zajlik, és mivel a járvány miatt kevesebben repülnek mostanság, a társaság úgy gondolta, itt a remek lehetőség a program fokozatos bevezetésére.

Az utasok még a felszállás előtt nyilatkozhattak arról, igénybe veszik-e az éjszakai vacsorát, és persze azt is eldönthették – amennyiben az étkezést választották –, vegetáriánus vagy kóser menüt kérnek-e.

Ennek köszönhetően a társaság fel tudja mérni, pontosan mennyi adagot kell előre elkészítenie, tehát a személyzet nem állít össze feleslegesen egyet sem, és nem dob ki ételt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

 

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom