Close
Örömmel látnánk ezt az opciót valamennyi repülőjáraton

Örömmel látnánk ezt az opciót valamennyi repülőjáraton

Ne pazaroljuk az ételt!

A Japan Airlines (JAL) arra kéri utasait, hogy etikus döntést hozva adott esetben inkább hagyják ki az étkezést a repülőgép fedélzetén. A légitársaság képviselője szerint az intézkedés nem a költségek, hanem az élelmiszer-pazarlás csökkentésére irányul.

A bizonyos etikus választás opció egyelőre csak azokon az ázsiai járatokon lehetséges, melyek egész éjszaka repülnek. Rengeteg utas ugyanis átalussza ezt a periódust ahelyett, hogy az étkezés kedvéért megszakítaná az álmait.

A társaság valamennyi utas számára elkészítette a menüt, tehát azoknak is, akik az alvást választották. A számukra kiporciózott és fel nem használt adagok végül a kukába kerültek, vagyis ételpazarlásnak minősülnek.

Az akciót kísérleti jelleggel a Bangkok és Tokió között közlekedő járaton vezették be először. A nagyjából hatórás út döntő hányada éjszaka zajlik, és mivel a járvány miatt kevesebben repülnek mostanság, a társaság úgy gondolta, itt a remek lehetőség a program fokozatos bevezetésére.

Az utasok még a felszállás előtt nyilatkozhattak arról, igénybe veszik-e az éjszakai vacsorát, és persze azt is eldönthették – amennyiben az étkezést választották –, vegetáriánus vagy kóser menüt kérnek-e.

Ennek köszönhetően a társaság fel tudja mérni, pontosan mennyi adagot kell előre elkészítenie, tehát a személyzet nem állít össze feleslegesen egyet sem, és nem dob ki ételt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

 

élelmiszer | menü | járat | repülőgép | pazarlás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a nagyon egyszerű trükkel elkerülheted, hogy összegyűrődjenek a ruhák a bőröndben

Hiába az adventi vásár horrorárai, Budapest az egyik legolcsóbb város ezen a télen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram