Close
Nyolcvan kilométeres sorban torlódnak az orosz kamionok, az ok az EU-s szankciók határideje

Nyolcvan kilométeres sorban torlódnak az orosz kamionok, az ok az EU-s szankciók határideje

Közeledik az EU-s szankciók határideje, óriási sor alakult ki a lengyel-belarusz határon.

Az EU szombat éjféltől kezdődően kitiltja a területéről az orosz és fehérorosz teherautókat (a gyógyszert, olajipari termékeket és postát szállító autókon kívül), de a kamionosok még mindig pánikszerűen próbálják átlépni a határokat.

A lengyel-belarusz határon a sor jelenleg nyolcvan kilométeres, a legszerencsétlenebb sofőröknek több mint 33 órát kell vesztegelniük, mire kijutnak az EU területéről.

Azonban még mindig több ezer orosz és fehérorosz rendszámú kamion maradt az EU területén. Egyelőre nem világos, hogy mi lesz ezek sorsa, elképzelhető, hogy ezeket az EU-tagállamok lefoglalhatják. Az egyik lengyel logisztikai szakszervezet szóvivője szerint egy ilyen lépés hasonló választ szülhet a határ túloldalán, és több száz, főleg közép-európai teherautót foglalhatnak le Oroszországban.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

határ | au | kamion | szankció | orosz

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram