Close
Országos munkaszünet bevezetését rendelhetik el október 30-ától Oroszországban

Országos munkaszünet bevezetését rendelhetik el október 30-ától Oroszországban

Országos munkaszünet bevezetését javasolta október 30. és november 7. között a járványhelyzet romlása miatt  Tatyjana Golikova, az egészségügyért és demográfiáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Golikova a járvány elleni küzdelem koordinációs tanácsának elnökségi ülésén azt indítványozta, hogy azoknak a régióknak, ahol a legsúlyosabb a járványhelyzet, már október 23-tól tegyék lehetővé a munkaszünet bevezetését.

Idén korábban május 1. és 10. között rendeltek el hasonló kényszerszabadságot Oroszországban.

Szentpétervár

Javasolták továbbá, hogy egyes, a munkaszünet után november 7-én újranyitó épületekbe csakis az oltottságot vagy a fertőzésből történt felgyógyulást igazoló QR-kóddal, továbbá negatív PCR-teszttel vagy az oltás alóli felmentés igazolásával lehessen belépni. Azt tanácsolta a be nem oltott, nem dolgozó nyugdíjasoknak, hogy vonuljanak önkéntes karanténba. A munkaadóknak azt javasolta: a nem oltakozott, hatvanévesnél idősebb alkalmazottaikat legalább négy hétre irányítsák át távmunkára, hogy alkalmat nyújtsanak számukra a védőoltás beadatására. Valamint az is felmerült, hogy a dolgozók kapjanak két pótlólagos szabadnapot a vakcinációra.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

moszkva | orosz | járvány | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom