Close
Újabb csapás érte az oroszországi turizmust

Újabb csapás érte az oroszországi turizmust

Miután az orosz légiközlekedés és szállásipar is megsínylette a háborút, a Turisztikai Világszervezet szintén radikális döntést hozott.

Az ENSZ-hez tartozó Turisztikai Világszervezetnek (UNWTO) a tagjai a szervezet idei első rendkívüli közgyűlésén megszavazták Oroszország felfüggesztését. Az orosz delegáció nem tiltakozott, hanem még a vita előtt bejelentette a kilépését, azonban, míg a határozat azonnali hatályú, az önkéntes kilépés csak egy évvel azután lép életbe, miután az adott tag hivatalosan bejelentette a döntését.

Mint Zurab Pololikashvili, a szervezet főtitkára elmondta, „az UNWTO tagjai egyértelmű üzenetet küldtek: a turizmus a béke és a nemzetközi barátság pillére, és a tagjainak tiszteletben kell tartaniuk ezeket az értékeket. Ha nem teszik, akkor következményekkel kell szembenézniük, kivétel nélkül. Ez a rendkívüli közgyűlés azt mutatja, hogy Oroszország lépései védhetetlenek, és ellentétesek az UNWTO és a nemzetközi kormányzás elveivel.”

 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ugyanakkor azt mondta újságíróknak, hogy a kilépésről szóló döntés nem érinti az orosz turizmust.

Mint fogalmazott, „a turisztikai szektor, különösen a belföldi turizmus tovább folytatja a fejlődését, és a turizmus külső irányai is nyitottak a minőségi és árverseny függvényében.“

A közgyűlést Madridban tartották, ahol összesen kilencvenkilenc ország képviseltette magát. Az alapszabály szerint minden tag kötelezettséget vállal a turizmus fejlesztésére, és hozzájárul a gazdasági fejlődéshez, a nemzetközi megértéshez, a békéhez, a jóléthez, és tiszteletben tartja az emberi jogokat.

 

Oroszország a továbbiakban nem gyakorolhatja a tagsággal járó jogokat, és nem élvezheti a kiváltságokat sem, nem veheti majd igénybe a szervezet szolgáltatásait, mint például a technikai segítséget, és nem vehet részt a üléseken, rendezvényeken, nem állíthat jelölteket és nem szavazhat a szervezet választásain.

Korábban a világ vezető szállodaláncai is csatlakoztak az Oroszország elleni embargóhoz, és az oroszországi telefonálás is veszélybe került.

(Forrás: Breakting Travel News, képek: Unsplash)

Turisztikai Világszervezet | oroszország | UNWTO | tagság | felfüggesztés

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram