Close
Oscar-díjra jelölték Mundruczó Kornél legújabb filmjének főszereplőjét!

Oscar-díjra jelölték Mundruczó Kornél legújabb filmjének főszereplőjét!

Bejelentették az idei Oscar-díjak jelöltjeit és van magyar vonatkozás is, akiért izgulni lehet!

Az idei Oscar-jelöltek közt találjuk ugyanis legjobb színésznő kategóriában Vanessa Kirby-t, aki Mundruczó Kornél és Wéber Kata Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért jelöltek a díjra.

Kirbyt, aki egy tragikusan végződő otthonszülésről szóló történetben játsza a napi főszerepet Mundruczó filmjében, korábban már Golden Globe-ra is jelölték, de végül nem kapta meg, a film premierje viszont az A kategóriás Velencei Filmfesztiválon volt, ahol Kirby megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat. Az alakítást jelölték az amerikai filmkritikusok díjára, és jelölték díjra az amerikai filmszínészek is. A (nem kicsit felkavaró és szomorú) filmet pedig meg lehet nézni a Netflixen.

A kategóriában ők lesznek Vanessa Kirby versenytársai:
  • Viola Davis (Ma Rainey: A blues nagyasszonya)
  • Andra Day (The United States vs. Billie Holiday)
  • Frances McDormand (Nomadland)
  • Carey Mulligan (Ígéretes fiatal nő)

Az Oscar-díjak legtöbb kategóriájának jelöltjét március 15-én, magyar idő szerint kora délután jelentette be Priyanka Chopra és Nick Jonas. Korábban már több olyan kategória jelöltjeit is kihirdették, ahol lehetett volna magyar érintett, de sem a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című nagyjátékfilm, sem Andrasev Nadja és M. Tóth Géza Oscarra nominált rövid animációs filmje, a Szimbiózis sem kaptak jelölést.

Az Oscar-jelöltek teljes listája itt érhető el. Drukkolunk Mudruczó Kornél filmjének színésznőjéért!

(Forrás: HVG)

FOLYTASD EZZEL
Íme egy "csodaszer", ami megmentheti az emberiséget
Megtalálták az elveszett aranyvárost Egyiptomban
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom