Close
Oscar-díjra jelölték Mundruczó Kornél legújabb filmjének főszereplőjét!

Oscar-díjra jelölték Mundruczó Kornél legújabb filmjének főszereplőjét!

Bejelentették az idei Oscar-díjak jelöltjeit és van magyar vonatkozás is, akiért izgulni lehet!

Az idei Oscar-jelöltek közt találjuk ugyanis legjobb színésznő kategóriában Vanessa Kirby-t, aki Mundruczó Kornél és Wéber Kata Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért jelöltek a díjra.

Kirbyt, aki egy tragikusan végződő otthonszülésről szóló történetben játsza a napi főszerepet Mundruczó filmjében, korábban már Golden Globe-ra is jelölték, de végül nem kapta meg, a film premierje viszont az A kategóriás Velencei Filmfesztiválon volt, ahol Kirby megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat. Az alakítást jelölték az amerikai filmkritikusok díjára, és jelölték díjra az amerikai filmszínészek is. A (nem kicsit felkavaró és szomorú) filmet pedig meg lehet nézni a Netflixen.

A kategóriában ők lesznek Vanessa Kirby versenytársai:

  • Viola Davis (Ma Rainey: A blues nagyasszonya)
  • Andra Day (The United States vs. Billie Holiday)
  • Frances McDormand (Nomadland)
  • Carey Mulligan (Ígéretes fiatal nő)

Az Oscar-díjak legtöbb kategóriájának jelöltjét március 15-én, magyar idő szerint kora délután jelentette be Priyanka Chopra és Nick Jonas. Korábban már több olyan kategória jelöltjeit is kihirdették, ahol lehetett volna magyar érintett, de sem a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című nagyjátékfilm, sem Andrasev Nadja és M. Tóth Géza Oscarra nominált rövid animációs filmje, a Szimbiózis sem kaptak jelölést.

Az Oscar-jelöltek teljes listája itt érhető el. Drukkolunk Mudruczó Kornél filmjének színésznőjéért!

(Forrás: HVG)

jelölés | oscar-díj | mudruczó kornél | Oscar | netflix

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom