Close
Oscar-díjra jelölték Mundruczó Kornél legújabb filmjének főszereplőjét!

Oscar-díjra jelölték Mundruczó Kornél legújabb filmjének főszereplőjét!

Bejelentették az idei Oscar-díjak jelöltjeit és van magyar vonatkozás is, akiért izgulni lehet!

Az idei Oscar-jelöltek közt találjuk ugyanis legjobb színésznő kategóriában Vanessa Kirby-t, aki Mundruczó Kornél és Wéber Kata Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért jelöltek a díjra.

Kirbyt, aki egy tragikusan végződő otthonszülésről szóló történetben játsza a napi főszerepet Mundruczó filmjében, korábban már Golden Globe-ra is jelölték, de végül nem kapta meg, a film premierje viszont az A kategóriás Velencei Filmfesztiválon volt, ahol Kirby megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat. Az alakítást jelölték az amerikai filmkritikusok díjára, és jelölték díjra az amerikai filmszínészek is. A (nem kicsit felkavaró és szomorú) filmet pedig meg lehet nézni a Netflixen.

A kategóriában ők lesznek Vanessa Kirby versenytársai:

  • Viola Davis (Ma Rainey: A blues nagyasszonya)
  • Andra Day (The United States vs. Billie Holiday)
  • Frances McDormand (Nomadland)
  • Carey Mulligan (Ígéretes fiatal nő)

Az Oscar-díjak legtöbb kategóriájának jelöltjét március 15-én, magyar idő szerint kora délután jelentette be Priyanka Chopra és Nick Jonas. Korábban már több olyan kategória jelöltjeit is kihirdették, ahol lehetett volna magyar érintett, de sem a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című nagyjátékfilm, sem Andrasev Nadja és M. Tóth Géza Oscarra nominált rövid animációs filmje, a Szimbiózis sem kaptak jelölést.

Az Oscar-jelöltek teljes listája itt érhető el. Drukkolunk Mudruczó Kornél filmjének színésznőjéért!

(Forrás: HVG)

Oscar | jelölés | mudruczó kornél | netflix | oscar-díj

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram