Close
Öt hordozható hangszóró, melyekkel akár az ablakot is megzörgethetjük

Öt hordozható hangszóró, melyekkel akár az ablakot is megzörgethetjük

Ha szintet akarunk lépni a zenelejátszásban, és nem csupán a telefonunk nyújtotta hangminőségben gondolkodunk, akkor ajánlunk öt vezeték nélküli hangszórót, melyek a lakás enteriőrjét is feldobhatják, és könnyen is kezelhetőek.

A streaming-mennyország – MRx

Tavasz végén, de legkésőbb nyár elején érkezik a Ruark vezeték nélküli hangszórója, az MRx.

A gyártó szerint a letisztult dizájnnal megálmodott többfunkciós speaker kiváló társaság társalgóba, konyhába és hálószobába egyaránt.

Közvetlen adatátvitelben a Bluetooth-vevőegysége segít, az aptX technológiájának köszönhetően megfelelő erősítővel CD-minőségben, sztereó hangzásban dübörögtethetjük a basszust.

Széles sávú netkapcsolattal kel igazán életre, és kiváló minőségben biztosít hozzáférést internetes rádiókhoz, valamint a legnépszerűbb streaming-szolgáltatókhoz. iOS- és Android-alapú telefonokkal is könnyedén irányítható, a készülékeken tárolt zenék lejátszása is nagyszerűen működhet.

Egyelőre apple-ösök harapjanak rá – Apple HomePod

Az Apple sem indult el csicsás irányba, hanem szerencsére megmaradt egy egyszerű, hálós 3D-hatású henger alakú speakernél.

A hét hüvelyk hosszúságú, Apple A8-aggyal felszerelt HomePodban mélynyomó is rejtőzik, és a beépített mikrofonjának köszönhetően könnyedén megtaláljuk a közös hangot a digitális asszisztenssel; Siri bármikor elindítja parancsszóra a kívánt zenét, vagy emlékeztetőt készít.

A hangzása és zajszűrése miatt világszerte dicsért HomePodot mégis inkább azoknak ajánlják, akik Apple-szolgáltatásokat használnak, mert a speaker más gyártó alkalmazásaival egyelőre bajosan boldogul. Fehér vagy szürke színben vihetjük haza.

Az elegáns minimalista – Beoplay M3

A dán Bang & Olufsen almárkája, a B&O Play igazi skandináv stílusjegyekkel támadta be az okos hangszórók piacát.

Az elegáns M3-at elsősorban kis és közepes méretű szobákba álmodták meg, hogy mélyhangszórójával teljesen betöltse a diszkrétebb helyiségeket.

A cserélhető előlappal felszerelt, tényleg minimalista M3-nál még a vezérlésnél is az egyszerűségre törekedtek: mindössze három gombot kell megtanulnunk kezelni. Bluetooth-szal küldhetünk rá zenét, de más Beoplay-eszközzel is bátran összekapcsolható.

Autóbolondok figyelmébe – 911 Speaker

Mi más lehetne egy Porsche Design által kitalált vezeték nélküli hangszóró formája, mint egy kipufogó?

Tízméteres hatótávolságban is bődületesen szól az autómániásoknak készült GT3-duplakipufogót imitáló hangszóró, amely sztereó vagy partimódban a búgó motor helyett a zene hangját közvetíti.

Súlya mondjuk van a huszonkilenc centis, hatvanwattos eszköznek (3,3 kg), de az akkumulátora legalább egy teljes napig bírja.

Az alumíniumvázas speaker analóg bemenettel is használható, ám érdemesebb Bluetooth-szal kapcsolatot teremteni vele.

Csendes őrülteknek – Dali Katch

A hangfalgyártás aranylabdásai már korábban bemutatták vezeték nélküli modelljüket, mely első ránézésre kicsit szokatlannak tűnik.

Lapos, kecses, kerekített formája igen praktikus, hiszen ennek és az alig több mint egy kilogrammos súlyának köszönhetően könnyedén hordozható, az oldalán található kicsúsztatható bőrszíjával táskarádióként vihetjük magunkkal.

Ablakzörgető basszusokat egyrészt 2×25 wattos teljesítménye és a mérete miatt se várjunk tőle – és ezzel némiképpen ellentmondunk a címben megfogalmazott állításunknak –, hangzása a visszafogottabb, kellemesebb ütemekre, háttérzenére kalibrált.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: dali-speakers.com, porsche-design.com, beoplay.com, apple.com, ruarkaudio.com)

Close