Close
Ezzel a megoldással komfortosabbá teszi az otthoni munkavégzést a Panasonic

Ezzel a megoldással komfortosabbá teszi az otthoni munkavégzést a Panasonic

Sajnos egyelőre csak Japánban lehet kapni.

Márciusban világszerte emberek milliói költöztették haza az irodájukat, azaz a világjárvány miatt kénytelenek voltak otthonukban elvégezni a mindennapi feladataikat. Sokan a konyhában vagy a teraszon rendeztek be átmeneti munkaállomást, de nem minden háztartásban sikerült megfelelő privát szférát kialakítani.

A Panasonic által készített felmérésből kiderült, hogy ezer otthon dolgozó megkérdezett mintegy fele a nappaliba járt munkába, vagyis a lakás központi helyiségében töltötte le a nyolc órát. Ez hosszú távon nem túl egészséges opció, ezért több dizájniroda is kitalált különféle, például kertben felállítható irodákat, melyek viszont általában nagyon sok pénzbe kerülnek.

A világhírű japán techcég is előállt egy megoldással, ami viszont egyszerű, olcsó és kreatív: íme a Komoru, a minden nappaliba beilleszthető munkaállomás.

A 835 dollárba (nagyjából 250 ezer forintba) kerülő házi iroda nincs túlgondolva, csupán egy íróasztalból és egy kétoldalas, mindkét oldalra felszerelhető válaszfalból áll. A Panasonic szerint a szoba elrendezésétől függően mondjuk a sarokba állítva egy különálló teret lehet vele létrehozni, ahol aztán adott a lehetőség a nyugodt munkára. Lényegében egy kis fülkéről van szó, amivel kizárhatóak a zavaró tényezők.

Az asztalon jut hely a laptopnak, a lámpának, a naptárnak, a bögrének, a falak pedig dekorálhatóak virágokkal, fényképekkel, vagy bármilyen, hangulatteremtő kiegészítővel.

A Komoru többféle színben rendelhető, személyre szabható, összeszereléséhez csupán egy csavarkulcsra van szükség. Szeptembertől lehet kapni, első körben azonban csak Japánban lesz rendelhető.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Panasonic, Business Insider)

otthoni | asztal | panasonic | koronavírus | iroda

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram