A Carlsberg és a Coca-Cola is papírcsomagolásra váltana, mutatjuk a jövő palackjait

Óriási haladás lenne az üdítőitalok, illetve a sörök piacán, ha az egyszer használatos műanyagok kikerülnének a gyártási láncból, és végre egy fenntartható anyaggal dolgoznának. Ezzel már rövid időn belül zsugorodna a karbonlábnyom, és fellélegezhetnének az óceánok. A Paboco erre tenne kísérletet, és úgy tűnik, két vezető multi is bízik az innovatív ötletben. 

Még 2020-ban is utópisztikus, túl eszményi képnek tűnik az a világ, ahol az újrahasznosítás és a fenntarthatóság a rendezőelv. Nem úgy a Paboco nevű cégnek, amely hosszú évek óta a műanyag palackok helyettesítésének legetikusabb, legpraktikusabb módjának fejlesztésével foglalkozik.

Papírból készítenek palackokat, ami gyakorlatilag egy növényi alapú polimer, egy biomassza, teljesen újrahasznosítható, egy éven belül tökéletesen lebomlik a természetben is.

Ez forradalmi újítás, tekintve, hogy egy sima kólás PET-palack lebomlási ideje... szinte megállapíthatatlan, de körülbelül egymillió évre saccolják. Egyetlen palackét.

A dán Pabocónál minden erejükkel azon dolgoznak, hogy biztonságos, tiszta, praktikus csomagolást biztosíthassanak az olyan óriási cégeknek is, mint a Coca-Cola vagy a Carlsberg.

Azt mondják, szinte maguk előtt látják a szebb világot, amikor az utca embere nem a PET-palackokat lóbálja, hanem a biomasszából előállított fenntartható darabokat.

Jó hír, hogy ezek a világmárkák támogatják a Paboco törekvéseit, mi több, az elsők lesznek, akik bevezetik az innovatív papír palackokat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Paboco)

papírcsomagolás | carlsberg | coca cola | plant based | paper bottle company | növényi rost

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom