Close
A Carlsberg és a Coca-Cola is papírcsomagolásra váltana, mutatjuk a jövő palackjait

A Carlsberg és a Coca-Cola is papírcsomagolásra váltana, mutatjuk a jövő palackjait

Óriási haladás lenne az üdítőitalok, illetve a sörök piacán, ha az egyszer használatos műanyagok kikerülnének a gyártási láncból, és végre egy fenntartható anyaggal dolgoznának. Ezzel már rövid időn belül zsugorodna a karbonlábnyom, és fellélegezhetnének az óceánok. A Paboco erre tenne kísérletet, és úgy tűnik, két vezető multi is bízik az innovatív ötletben. 

Még 2020-ban is utópisztikus, túl eszményi képnek tűnik az a világ, ahol az újrahasznosítás és a fenntarthatóság a rendezőelv. Nem úgy a Paboco nevű cégnek, amely hosszú évek óta a műanyag palackok helyettesítésének legetikusabb, legpraktikusabb módjának fejlesztésével foglalkozik.

Papírból készítenek palackokat, ami gyakorlatilag egy növényi alapú polimer, egy biomassza, teljesen újrahasznosítható, egy éven belül tökéletesen lebomlik a természetben is.

Ez forradalmi újítás, tekintve, hogy egy sima kólás PET-palack lebomlási ideje… szinte megállapíthatatlan, de körülbelül egymillió évre saccolják. Egyetlen palackét.

A dán Pabocónál minden erejükkel azon dolgoznak, hogy biztonságos, tiszta, praktikus csomagolást biztosíthassanak az olyan óriási cégeknek is, mint a Coca-Cola vagy a Carlsberg.

Azt mondják, szinte maguk előtt látják a szebb világot, amikor az utca embere nem a PET-palackokat lóbálja, hanem a biomasszából előállított fenntartható darabokat.

Jó hír, hogy ezek a világmárkák támogatják a Paboco törekvéseit, mi több, az elsők lesznek, akik bevezetik az innovatív papír palackokat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Paboco)

paboco | coca cola | újrahasznosítás | paper bottle company | növényi rost

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom