A Carlsberg és a Coca-Cola is papírcsomagolásra váltana, mutatjuk a jövő palackjait

Óriási haladás lenne az üdítőitalok, illetve a sörök piacán, ha az egyszer használatos műanyagok kikerülnének a gyártási láncból, és végre egy fenntartható anyaggal dolgoznának. Ezzel már rövid időn belül zsugorodna a karbonlábnyom, és fellélegezhetnének az óceánok. A Paboco erre tenne kísérletet, és úgy tűnik, két vezető multi is bízik az innovatív ötletben. 

Még 2020-ban is utópisztikus, túl eszményi képnek tűnik az a világ, ahol az újrahasznosítás és a fenntarthatóság a rendezőelv. Nem úgy a Paboco nevű cégnek, amely hosszú évek óta a műanyag palackok helyettesítésének legetikusabb, legpraktikusabb módjának fejlesztésével foglalkozik.

Papírból készítenek palackokat, ami gyakorlatilag egy növényi alapú polimer, egy biomassza, teljesen újrahasznosítható, egy éven belül tökéletesen lebomlik a természetben is.

Ez forradalmi újítás, tekintve, hogy egy sima kólás PET-palack lebomlási ideje... szinte megállapíthatatlan, de körülbelül egymillió évre saccolják. Egyetlen palackét.

A dán Pabocónál minden erejükkel azon dolgoznak, hogy biztonságos, tiszta, praktikus csomagolást biztosíthassanak az olyan óriási cégeknek is, mint a Coca-Cola vagy a Carlsberg.

Azt mondják, szinte maguk előtt látják a szebb világot, amikor az utca embere nem a PET-palackokat lóbálja, hanem a biomasszából előállított fenntartható darabokat.

Jó hír, hogy ezek a világmárkák támogatják a Paboco törekvéseit, mi több, az elsők lesznek, akik bevezetik az innovatív papír palackokat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Paboco)

rost | paboco | coca cola | plant based | carlsberg

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom