Close
A Carlsberg és a Coca-Cola is papírcsomagolásra váltana, mutatjuk a jövő palackjait

A Carlsberg és a Coca-Cola is papírcsomagolásra váltana, mutatjuk a jövő palackjait

Óriási haladás lenne az üdítőitalok, illetve a sörök piacán, ha az egyszer használatos műanyagok kikerülnének a gyártási láncból, és végre egy fenntartható anyaggal dolgoznának. Ezzel már rövid időn belül zsugorodna a karbonlábnyom, és fellélegezhetnének az óceánok. A Paboco erre tenne kísérletet, és úgy tűnik, két vezető multi is bízik az innovatív ötletben. 

Még 2020-ban is utópisztikus, túl eszményi képnek tűnik az a világ, ahol az újrahasznosítás és a fenntarthatóság a rendezőelv. Nem úgy a Paboco nevű cégnek, amely hosszú évek óta a műanyag palackok helyettesítésének legetikusabb, legpraktikusabb módjának fejlesztésével foglalkozik.

Papírból készítenek palackokat, ami gyakorlatilag egy növényi alapú polimer, egy biomassza, teljesen újrahasznosítható, egy éven belül tökéletesen lebomlik a természetben is.

Ez forradalmi újítás, tekintve, hogy egy sima kólás PET-palack lebomlási ideje… szinte megállapíthatatlan, de körülbelül egymillió évre saccolják. Egyetlen palackét.

A dán Pabocónál minden erejükkel azon dolgoznak, hogy biztonságos, tiszta, praktikus csomagolást biztosíthassanak az olyan óriási cégeknek is, mint a Coca-Cola vagy a Carlsberg.

Azt mondják, szinte maguk előtt látják a szebb világot, amikor az utca embere nem a PET-palackokat lóbálja, hanem a biomasszából előállított fenntartható darabokat.

Jó hír, hogy ezek a világmárkák támogatják a Paboco törekvéseit, mi több, az elsők lesznek, akik bevezetik az innovatív papír palackokat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Paboco)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom