Close
Pakisztánban nagyszerű ötlettel teremtenek munkahelyeket és egy élhetőbb bolygót

Pakisztánban nagyszerű ötlettel teremtenek munkahelyeket és egy élhetőbb bolygót

A koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak segítségével immár harmincmillió őshonos facsemetét ültettek Pakisztánban. Ez a 2018-as Tízmilliárd Fa Cunami program kiváló meghosszabbítása. Az ültetések folytatódnak, eperfákat, moringát, akácokat ültetnek az erdőirtások, a szárazság és túllegeltetés miatt megcsappant erdők helyére. 

Jelenleg harmincmillió fánál tartunk, az év végére pedig ötvenmilliót is megcélozták Pakisztánban. Ez a folyamat pedig nemcsak az országnak, a bolygónak kedvező, hanem azoknak is, akik a koronavírus miatt elveszítették az állásukat, munkájukat. Már most hatvanezer munkahelyet teremtettek, ennyi dzsungeldolgozót tudnak foglalkoztatni, akik ugyan minimális, ötszáz rúpiás napi fizetésért ültetnek, de a semminél természetesen ez is több, és a családok étkeztetésére szűkösen, de elég lehet.

Fontos, hogy maszkban végzik a munkát, a szükséges távolságot megtartva, valamint hogy a férfiak és a nők egyaránt munkába állhatnak. Felbecsülhetetlenül fontos visszaadni a bolygónak mindazt, amit a globalizáció miatt elvettünk tőle, de ilyen innovatív és hasznos kríziskezeléssel óriási lépéseket tehetnénk élőhelyünk védelmének érdekében.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

ültess fát | koronavírus-járvány | pakisztán | covid-19 | koronajárvány

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom