Close
Már biztos, hogy idén sem lehet megtartani az egyik leghíresebb spanyolországi fesztivált

Már biztos, hogy idén sem lehet megtartani az egyik leghíresebb spanyolországi fesztivált

Pamplona városában idén is elmarad a hagyományos bikafuttatás, amelyet minden évben a város védőszentjének, San Fermínnek a tiszteletére rendezett ünnepségsorozat részeként tartanak meg – jelentette be Enrique Maya polgármester.

“Sosem gondoltam, hogy ez megtörténhet” – fogalmazott a városvezető arról, hogy két egymást követő évben is le kell mondani a több évszázados tradíciójú eseményt.

Szavai szerint a koronavírus-járvány miatt kényszerült e nehéz döntés meghozatalára. “Az egészség az első” – hangsúlyozta, és ígéretet tett arra, hogy 2022-ben háromszoros lelkesedéssel fogják megtartani a rendezvényt.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az ünnepségekre szánt 2,4 millió eurós költségvetésből 1,3 millió eurót más kulturális és szabadidős programok biztonságos megrendezésére csoportosítanak át. A bejelentés nem érte váratlanul a közvéleményt, jó ideje lehetett hallani arról helyi politikusoktól, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzetben lehetetlen lenne a megszokott módon megtartani a rendezvényt.

A nyár közepi San Fermín-ünnepségek ugyanis több mint egy héten át éjjel-nappal tartó mulatozást jelentenek. Erre az időszakra az utcák, terek is szinte egyetlen nagy vendéglátóhellyé alakulnak, és megtelnek emberekkel.

Az ünnep csúcsa minden reggel a bikafuttatás több ezer indulóval és hatalmas közönséggel, amely a kordonok mögül vagy az erkélyekről szurkol.

Az eseményre legutóbb 2019-ben 521 ezer turista érkezett a 200 ezer lakosú Pamplonába, negyvennégy százalékuk külföldről.

Ha már egy kis latin módi, itt tűzpiros ruhával és kendővel táncolja végig a kihalt fővárost Pirók Zsófia profi flamencotáncos, akit Alicia Carrasco flamenco-énekesnő fájdalmasan gyönyörű hangja kísér.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images, Pixabay)

elmarad | bikafuttatás | rendezvény | koronavírus | pamplona

FOLYTASD EZZEL

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom