Close
Lélegzetelállító szállodaként született újjá egy ötszáz éves parasztház

Lélegzetelállító szállodaként született újjá egy ötszáz éves parasztház

Pilar García-Nieto belsőépítész egy hagyományos olívaolaj-sajtoló műhelyt épített át Mallorcán. A Serra de Tramuntana-hegység közelében lévő parasztházból elképesztően pazar és stílusos szálloda lett.

A Lodge az Único Hotels legújabb butikhotelje egy százötvenhét hektáros birtokon található, tele százéves mandula- és olajfákkal, levendulamezőkkel és mintegy húsz kilométernyi túraútvonallal.

A szálloda közös helyiségei és hat vendégszobája egy átépített, 16. századi parasztházban található, amelyet az alapoktól kezdve újítottak fel. Az ötszáz éves ingatlanban a családi otthon szellemét kívánták megőrizni, hiszen a történelmi falak között az idők folyamán sok nemzedék gyűlhetett össze.

A birtokon további tizennyolc lakosztályt alakítottak ki, melyekhez az inspirációt a farm melléképületeinek néhány megmaradt falából merítették.

Bár a The Lodge belső terei nagyrészt letisztultak és minimalisták, a birtok mezőgazdasági múltjának nyomai a szállodában lépten-nyomon visszaköszönnek.

Az eredeti préselő malom, ahol az olívaolajat nyerték ki, a recepción áll, kiemelt helyen.

Az épület eredeti kőfalainak egy része szabadon maradt a belső térben, az egykori konyhában álló hatalmas vályús mosogató ma szökőkútként üzemel a bejárat közelében.

Ezeket a korabeli részleteket új és vintázs darabokkal egészítették ki, amelyeket egy közeli faluból, Consell-ből és Mallorca távolabbi üzleteiből szereztek be. Ezek között van egy antik francia kárpit, melyet a bejáratnál, egy konzolasztal fölött helyeztek el a falon.

A szálloda Singaular nevű éttermében pedig a kortárs művészet és a Napóleon korabeli francia bronz falikarok láthatók tökéletes harmóniában.

Az étkezőtérben a hatalmas belmagasság dominál, az árnyékos teraszon pedig letisztult vonalvezetésű, fém kerti bútorok kaptak helyet. Csodálatos kilátás nyílik innen a hotel végtelenített medencéjére és a környező tájra.

A közeli Tramuntana-hegység zordsága a The Lodge belső terének földes színvilágában köszön vissza.

A közvetlenül a recepció mellett elhelyezkedő társalgóban fekete fa asztalok és a rattan székek férnek el remekül egymás mellett, a bézs színű kanapék pedig a kerámiakkal alkotnak tökéletes harmóniát.


A szállodában számos kerámia megtalálható, ezek közül sok a parasztház eredeti kiegészítői közé tartozik, mások pedig a helyi kézművesek munkáját dicsérik. Ilyenek például a vendégszobákban található dekoratív vázák, melyeket egy fazekasmester fekete agyagból kézzel készített.

A főépületen kívül található tizennyolc lakosztály egy rövid sétával, kerékpárral vagy golfkocsival érhető el. A szabálytalan oromzatú, felújított parasztház mintájára kialakított kabinok mindegyike látványos tetővel rendelkezik, az enteriőrben pedig a halvány, nyers, természetes színek dominálnak.

Minden lakosztályhoz saját terasz tartozik, amely mesésen összeköti a belső tereket a környező mezőgazdasági területekkel. Itt találhatók a szálloda éttermének konyhakertjei is.

A hotelhez közeli területek a Világörökség részét képezik, nagyrészüket még ma is gazdálkodásra használják. Itt működik például a Son Juliana bortársaság, amelynek napenergiával üzemelő borászata van a hegység lábánál.

(Forrás: Dezeen, fotók: Montse Garriga)

butikszálloda | nagy sztori | hotel | mallorca | parasztház

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram