Így készül Stanley Tucci pofonegyszerű olasz tésztaétele, amihez csak három összetevő kell

Az ünnepek előtti rohanásban mindenki előnyben részesíti azokat az ételeket, amelyek pillanatok alatt, nagyon egyszerűen, csupán néhány hozzávaló segítségével elkészíthetők. Stanley Tucci olasz tésztareceptje pontosan ilyen. Ráadásul isteni is és minden falatját átjárja az olasz életérzés.

Hozzávalók:
  • 50-60 gramm sós vaj
  • 450 gramm tetszőleges tészta (spagetti, stelline, penne, szélesmetélt)
  • 120 gramm + 6 evőkanálnyi Parmigiano Reggiano
Elkészítése:

Első lépés: Főzzük enyhén sós vízben al dentére a tésztát, a főzőléből tegyünk félre 250 millilitert.

Második lépés: Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a tésztát, a Parmigiano Reggiano felét és a főzővíz felét. Keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit magába szívja a folyadékot. Tegyük hozzá a maradék sajtot és főzővizet is, és addig főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk.

Harmadik lépés: Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaláskor további Parmigiano Reggianóval meghintve tálaljuk.

(Forrás: Finedininglovers, fotók: Getty)

 

stanley tucci | tészta | olasz konyha | recept | tésztaétel | olasz étel

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Csábító a magas a kamat, de mást is mérlegelni kell – private banking az MBH Bankkal
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom